Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΑΔΕΙΑΝΑ!

 ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Ο ανασχηματισμός έχει «καεί» πολύ πριν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Παλαιότερα, σε προηγούμενες κυβερνήσεις προ της υποδούλωσης στο μνημόνιο, το μοναδικό σασπένς που είχε ένας ανασχηματισμός επικεντρωνόταν στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών.
Επικρατούσε ακόμα η ψευδαίσθηση ότι η λιτότητα (πάντα πιστεύαμε ότι ζούμε με λιτότητα) δεν οφειλόταν στις περιορισμένες δυνατότητες της οικονομίας, αλλά στην αλαζονεία του υπουργού Οικονομικών, που ήθελε να ήταν «αρεστός» στις Βρυξέλλες. Κι έτσι η κουβέντα, την οποία καλλιεργούσαν οι υπόλοιποι υπουργοί επειδή ο «τσάρος της οικονομίας» δεν ικανοποιούσε όλα τα ρουσφέτια τους, ήταν ότι πολλά θα αλλάξουν αν αλλάξει ο υπουργός.

Η ψευδαίσθηση αυτή υποχώρησε μαζί με πολλές άλλες. Η οικονομική πολιτική είναι δεδομένη και ο κ. Βαρουφάκης ήταν ο τελευταίος των μεγάλων που συγκίνησαν τον λαό μας με κενολογίες. Σήμερα, είτε αλλάξει ο κ. Τσακαλώτος είτε όχι, δεν θα το καταλάβει κανείς εκτός αν πάρει τη θέση του ο Μπιλ Γκέιτς για να μας μοιράσει τα λεφτά του. Κατά συνέπεια, ο ανασχηματισμός είναι καταδικασμένος να συναντήσει την απόλυτη αδιαφορία.
Άλλωστε, ποιοι είναι οι παίκτες της πολιτικής που στριμώχνονται στον πάγκο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και θα αλλάξουν το κλίμα άρδην μόλις μπουν στην κυβέρνηση; Πέραν από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους με γνώση της ελληνικής (και της γαλλικής), όπως η κυρία Αυλωνίτου, δεν μπορώ να εντοπίσω άλλα ταλέντα.
Ακόμα κι αν ο κ. Τσίπρας στερήσει υπουργεία από τον στενό πυρήνα των συμμάχων του και προχωρήσει σε «μεταγραφές» και υπουργοποιήσεις-σοκ πρώην υποψηφίων αρχηγών της Κεντροαριστεράς, όπως ο κ. Γ. Ραγκούσης ή ο κ. Στ. Θεοδωράκης, το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο του αναμενομένου. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι οι εν λόγω θα αποδεχτούν την τιμή, κάτι που δεν είναι καθόλου σίγουρο, ακόμα κι αν γίνουν επικεφαλής σοβαρών υπουργείων και όχι περιφερόμενοι στα πρωινά της ΕΡΤ υπουργοί άνευ χαρτοφυλακίων, είναι βέβαιο ότι θα συναντήσουν ειρωνεία και περιφρόνηση μεγαλύτερη εκείνης που εισέπραξε ο κ. Φ. Κουβέλης. Κατά συνέπεια, ο ανασχηματισμός είναι μια ακόμα ευκαιρία για να επιβεβαιώσει η κυβέρνηση, μέσα από τις κουραστικές φανφάρες της ορκωμοσίας και τα αδειανά κοστούμια των νέων υπουργών, ότι έχει χάσει οριστικά την επαφή με την πραγματικότητα.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.