Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ!

Μπορεί ο χειμώνας να μας πέφτει βαρύς, όμως δε χρειάζεται να δούμε μια άσπρη μέρα (στην κυριολεξία) για να νιώσουμε καλύτερα.
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με μια έρευνα Αμερικανών και Αυστραλών επιστημόνων, ο άνθρωπος έχει μια έμφυτη τάση να βλέπει τη θετική πλευρά των πραγμάτων και να τηρεί αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή.
Στο πλαίσιο μιας μεγάλης έρευνας σε όλον τον κόσμο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αισιοδοξία είναι «ριζωμένη» στην ανθρώπινη φύση.
Μελέτησαν τις 100.000 πιο κοινές λέξεις που χρησιμοποιούνται στις δέκα πιο ομιλούμενες γλώσσες στον κόσμο και χρησιμοποιώντας μεθόδους μαθηματικής ανάλυσης, βρήκαν ότι ανεξάρτητα από την κουλτούρα τους, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν θετικές λέξεις παρά αρνητικές.
Οι ερευνητές μελέτησαν τις πιο δημοφιλείς λέξεις που χρησιμοποιούνται σε εφημερίδες, βιβλία, ταινίες, στο διαδίκτυο και στο Twitter και βρήκαν, ότι οι άνθρωποι έχουν μια έμφυτη τάση στο να κοιτούν τη ζωή με μια θετική ματιά.
«Η ευτυχία είναι προφανώς σημαντική, όμως δύσκολο να προσδιοριστεί και να μετρηθεί. Θέλουμε να το πετύχουμε αυτό με ένα ανοιχτό τρόπο, που θα βασίζεται σε δεδομένα, έτσι ώστε τόσο το κοινό, όσο και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να μπορούν να συμβουλεύονται αυτές τις μετρήσεις σε καθημερινή βάση, όπως θα έκαναν με τα ποσοστά των επιτοκίων ή τις μετοχές» ανέφερε ο Dr Lewis Mitchell από το πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.
«Δεν έχει σημασία αν είναι τα αγγλικά, τα ισπανικά, τα ρώσικα ή τα κινέζικα η γλώσσα που χρησιμοποιεί κανείς για να επικοινωνεί. Οι λέξεις που φτιάχνουν τις γλώσσες είναι καθολικά προσανατολισμένες προς θετικά συναισθήματα» συνέχισε.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τις 10.000 πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις σε κάθε μία από τις εξής δέκα γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, αραβικά, ινδονησιακά, κινέζικα, κορεάτικα και ρώσικα.
Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.

Πηγή: http://medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.