Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΕΦΕΡΗ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ"! (VIDEO)

Επιμέλεια: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου με καλεσμένους συντελεστές της εκδήλωσης
(Από δεξιά: Αγγελική Βλάσση, Κώστας Κωτούλας, Ευδοξία Κουβακλή-Νάνου,
Νένα Βενετσάνου, Γιώργος Παγιάτης, Τάσος Φουρλάς, Αγγελική Καποκάκη-Γεωργιάδη, Παναγιώτης Τσιφτσής, Δήμητρα Μαρινού, Δήμητρα Τσεπεντζή)
H εκδήλωση-αφιέρωμα στους δυο μεγάλους νομπελίστες ποιητές μας, Οδυσσέα Ελύτη και Γεώργιο Σεφέρη, από το Σωματείο Λόγου και Τέχνης <<ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ>>, πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, στο κατάμεστο αμφιθέατρο "Περίανδρος ο Κορίνθιος", του 4ου Λυκείου Κορίνθου, το απόγευμα της Κυριακής, 22 Νοεμβρίου 2015.
Νένα Βενετσάνου, Παναγιώτης Τσιφτσής, Γιώργος Παγιάτης, Τάκης Φουρλάς
Οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν τόσο τους εκλεκτούς ομιλητές όσο και τις απαγγελίες ποιημάτων των δυο αθάνατων δημιουργών, που το φως τους λάμπει πνευματικός φάρος στο διάβα του χρόνου, με μεγάλη προσοχή και ησυχία, που άγγιζε τη θρησκευτική ευλάβεια.
Ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, θεατρολόγος και κριτικός θεάτρου, αναφέρθηκε, στη ζωή και στο έργο του Γεωργίου Σεφέρη, αναδεικνύοντας την προσωπικότητά του ποιητή, μέσα από τον πλούτο του έργου του, με τον χαρακτηριστικό δικό του χειμαρρώδη λόγο. 
Ο κ. Διονύσης Καρατζάς, εκπαιδευτικός και ποιητής, με μια εκτενή αναφορά σκιαγράφησε το δεύτερο τεράστιο πνευματικό δημιουργό της πατρίδας μας, τον Οδυσσέα Ελύτη.
Η κα Αγγελική Καποκάκη-Γεωργιάδη, Ταμίας του Σωματείου και ο εκπαιδευτικός κ. Νίκος Στατήρης διάνθισαν την εκδήλωση απαγγέλλοντας στίχους και διαβάζοντας, αντίστοιχα, αποσπάσματα από έργα των δύο δημιουργών.

Η Πρόεδρος του Σωματείου κα Ευδοξία Κουβακλή-Νάνου
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Πρόεδρος του Σωματείου, κα Ευδοξία Κουβακλή-Νάνου, η οποία έκανε και την παρουσίαση των καλεσμένων, με σύντομα βιογραφικά σημειώματα και αναφορά στο έργο τους, με την πολύτιμη βοήθεια του κ. Κώστα Κωτούλα, ραδιοφωνικού παραγωγού και στιχουργού, ο οποίος κέρδισε τους παρευρισκόμενους με την ήρεμη χροιά της φωνής του .
Η υπέροχη βραδιά ολοκληρώθηκε με την κ. Νένα Βενετσάνου, τραγουδοποιό, η οποία ταξίδεψε, μουσικά το κοινό, μαγεύοντάς το, με την αγγελική φωνή της, ερμηνεύοντας μελοποιημένα τραγούδια των δυο τιμώμενων ποιητών. 
Την συνόδεψαν ο κ. Γιώργος Παγιάτης, μουσικοσυνθέτης, στο πιάνο ο κ. Τάσος Φουρλάς στην κιθάρα και ο κ. Παναγιώτης Τσιφτσής στο μπουζούκι. 
Όπως, κατ΄επανάληψη, τόνισε η Πρόεδρος του Σωματείου όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Αθανάσιος Γκίκας
απευθύνει χαιρετισμό.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Βουλευτής Κορινθίας κα Μαρία Θελερίτη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Γκίκας, εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ο οποίος απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό, η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κα Μεριλένα Σούκουλη, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και Συλλόγων του Νομού.
Λίγο πριν το τέλος απονεμήθηκαν, από το Σωματείο, αναμνηστικές πλακέτες σε όλους τους προσκεκλημένους συντελεστές της εκδήλωσης.

Στο βίντεο, ο εκπαιδευτικός κ. Νίκος Στατήρης διαβάζει απόσπασμα 
από έργο του Γιώργου Σεφέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.