Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

5 ΦΥΣΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ!

Όλο και περισσότεροι γιατροί αρχίζουν να να εξετάζουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της αρωματοθεραπείας στην αντιμετώπιση των ασθενειών.
Ο Διευθυντής Κλινικής της Suita της Osaka. Kazunaga Kawabata, άρχισε να ενδιαφέρεται για την αρωματοθεραπεία πριν από 10 χρόνια περίπου.
Έψαχνε μια εναλλακτική θεραπευτική αγωγή για τους ανθρώπους με κακή κυκλοφορία του αίματος και διάφορες άλλες ασθένειες. Εκείνο το διάστημα κάποια κέντρα αρωματοθεραπείας ισχυρίζονταν ότι η αρωματοθεραπεία μπορούσε να θεραπεύσει ασθένειες. Η Αρωματοθεραπεία είναι μασάζ με αιθέρια έλαια λουλουδιών, φύλλων και φρούτων. Υπάρχουν περισσότερα από 200 αιθέρια έλαια, που χρησιμοποιούνται σε διάφορους συνδυασμούς ώστε να αντιμετωπίσουν διαφορετικά προβλήματα, όπως είναι ο πονοκέφαλος και η αϋπνία. «Δεν υπήρχε κανένα επιστημονικό στοιχείο εκτός από το ότι το άρωμα του αιθέριου ελαίου κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν καλύτερα», αναφέρει ο Kawabata. «Δεδομένου του ότι είμαι γιατρός, ήθελα να διευκρινίσω τα αποτελέσματα της θεραπείας».
Ζήτησε από 10 ανθρώπους με ευαισθησία στο κρύο να εισπνεύσουν αιθέριο έλαιο λεμονιού. Δέκα λεπτά αργότερα, η θερμοκρασία του δέρματός τους είχε αυξηθεί κατά 2 βαθμούς (κατά μέσον όρο). Βρήκε επίσης τα ίχνη limonene (την αρωματική ουσία του αιθέριου ελαίου), στο αίμα τους.
«Μέσω μιας σειράς πειραμάτων, παρατήρησα, ότι η αρωματική ουσία απορροφάται μέσω των πνευμόνων και του δέρματος στα αιμοφόρα αγγεία, προκαλώντας διάφορες φαρμακολογικές αντιδράσεις. Επομένως, το αιθέριο έλαιο δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα κοινό εμπορι¬κό προϊόν, αλλά πρέπει να μελετηθεί η χρήση του.»
Δείτε, λοιπόν, κάποια φυσικά αρώματα, όπως δημοσιεύτηκαν από τη Βιβή Αγγελάκη στο Queen.gr, που μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα στο λεπτό:

Image result for Πράσινο μήλο
1. Πράσινο μήλο για να διαχειριστείτε σωστά τις μικρές λιγούρες!
Σύμφωνα με τον Alan Hirsch, ιδρυτή του Smell & Taste Treatment and Research Foundation στο Σικάγο, το αγαπημένο σας άρωμα μπορεί να σταματήσει τις λιγούρες σας! Μάλιστα, σε μελέτη του, ο Hirsch έδωσε σε υπέρβαρα άτομα να μυρίσουν μια μπανάνα, ένα πράσινο μήλο και μέντα, όταν αισθάνθηκαν λιγούρα.Τα άτομα που μύρισαν αυτά τα φυσικά προϊόντα , έχασαν περισσότερο βάρος σε σχέση με αυτά, που δεν συμμετείχαν στη διαδικασία. Δοκιμάστε, λοιπόν, κι εσείς, έχοντας εύκαιρο το αγαπημένο σας άρωμα, καθ” όλη τη διάρκεια της ημέρας και κάθε φορά που θα μπαίνετε στον πειρασμό των σνακς… μυρίστε το άρωμά σας καλύτερα.

2. Πορτοκάλι ή λεβάντα για την απόλυτη ηρεμία!
Σε μια αυστριακή μελέτη, οι ερευνητές έδωσαν σε μερικούς συμμετέχοντες (πριν από ένα διαγωνισμό) να μυρίσουν πορτοκάλι και σε μερικούς άλλους λεβάντα. Οι δύο αυτές ομάδες συμμετεχόντων ένιωθαν λιγότερο άγχος κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και ήταν πιο θετικοί και πιο ήρεμοι, σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες που δεν μύρισαν κανένα άρωμα. Ρίξετε, λοιπόν, μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας ή πορτοκαλιού στο δωμάτιο που βρίσκεστε και… πείτε αντίο στις αγχωτικές ημέρες!

3. Δενδρολίβανο για μνήμη ελέφαντα!
Την επόμενη φορά που μια παρουσίαση ή νέο πρόγραμμα στη δουλειά σας τρελάνει ή πρέπει να απομνημονεύσετε πολλά πράγματα γιατί έχετε εξετάσεις… μυρίστε λίγο δεντρολίβανο! Αγοράστε ένα ή δύο φυτά και τοποθετήστε τα στο πρεβάζι του σπιτιού σας. Πριν από κάθε μεγάλη απομνημόνευση, κόψτε ένα κλωναράκι και μυρίστε το βαθιά. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου.

4. Πούδρα μωρών για να ανεβάσει τη λίμπιντό σας!
Η πούδρα για μωρά μαζί με το αγγούρι και γλυκόριζα, έχουν αποδειχθεί ότι «ενεργοποιεί» την ερωτική επιθυμία των γυναικών, αυξάνοντας την κολπική ροή του αίματος κατά 13%. Παράλληλα, η μυρωδιά κολοκύθας και η λεβάντα αυξάνει τη ροή του αίματος κατά 11%. Απλώστε στο δέρμα σας μετά το ντους λίγη πούδρα για μωρά και θα δείτε τη λίμπιντό σας να ανεβαίνει.

5. Λεβάντα για ένα βαθύ ύπνο!
Έχετε αναρωτηθεί γιατί οι άνθρωποι εδώ και αιώνες γέμιζαν τα μαξιλάρια τους με άνθη λεβάντας; Σύγχρονες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η λεβάντα συμβάλλει στο βαθύ ύπνο, ενώ μελέτες από την Αγγλία και την Κορέα δείχνουν ότι το λουλούδι αυτό, βοηθά τα άτομα με ήπια μορφή αϋπνίας. Αν θέλετε, λοιπόν, μπορείτε να τυλίξετε μια χούφτα ξηρών λουλουδιών από λεβάντα σε ένα μικρό πάνινο πουγκί και αφήστε το στο κομοδίνο, δίπλα από το κρεβάτι σας!

Πηγή:http://enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.