Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

''ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ'' ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ! (VIDEO)

Επιμέλεια: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Διακρίνεται ο κ. Βασίλης Λιαντινιώτης, Ειδικός Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Κορινθίας
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ενώσεων Aποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, το μεσημέρι, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή, σε όγκο και παλμό. Συμμετείχαν αντιπροσωπείες απ΄ όλη την Ελλάδα, με χαρακτηριστικό γνώρισμα την παρουσία μεγάλου αριθμού ατόμων της τρίτης ηλικίας. 

Μετά τις ομιλίες εκπροσώπων των Ενώσεων, ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου επιδόθηκε ψήφισμα. Αντίστοιχο ψήφισμα επιδόθηκε και στο Υπουργείο Οικονομικών. 
Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος κ. Γρηγόρης Αναγνώστου, Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Γρηγόρης Αναγνώστου
Στα πρόσωπα όλων διακρινόταν η έντονη αγανάκτηση για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σχετικά με τις μειώσεις στις δαπάνες για την άμυνα της Χώρας μας, με τις μειώσεις στις αποδοχές των εν ενεργεία, καθώς και στις συντάξεις των αποστράτων. Γιατί ο εμπαιγμός των κυβερνήσεων, προς τους ανθρώπους που για χρόνια υπηρέτησαν την Πατρίδα, τηρώντας τον όρκο που έδωσαν, υπό αντίξοες συνθήκες -θεματοφύλακες της λαμπρής ιστορίας των προγόνων μας που έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών- έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής και ανοχής.
Οι ομιλητές έστειλαν τρία καίρια μηνύματα: Πρώτο μήνυμα προς τους ξένους κατακτητές-δανειστές που μας κατάντησαν οικονομικούς μετανάστες στην ίδια μας την Πατρίδα, για να μας αφήσουν ήσυχους και να σταματήσουν τη φτωχοποίηση των Ελλήνων και τη μετατροπή του Ελληνικού Κράτους σε αποικία.
Δεύτερο μήνυμα προς τους σημερινούς κυβερνώντες, που αποτελούν την προσωποποίηση του πολιτικού ψεύδους, της απάτης, της αναξιοπιστίας και της υποταγής στα κελεύσματα των ξένων κέντρων αποφάσεων, διεκδικώντας γι΄αυτό σχετικό βραβείο Νόμπελ, να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και να μην προχωρήσουν στις νέες μειώσεις των συντάξεων, που προετοιμάζουν. 
Απόστρατοι στην πλατεία Κλαυθμώνος
Τρίτο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, υπογραμμίζοντας ότι οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι αλληλέγγυοι προς όλες τις κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται και ότι δεν είναι προνομιούχοι, αλλά έχουν υποστεί το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης στις συντάξεις τους, από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
Οι σημερινοί κυβερνώντες, όπως και οι προηγούμενοι, κατάφεραν ώστε οι απόστρατοι να διαμαρτύρονται στους δρόμους για την τιμή και την αξιοπρέπειά τους. Ένα ακόμη μεγάλο κατόρθωμα μιας ‘‘αριστερής’’ κυβέρνησης, χωρίς ταυτότητα και προορισμό, που μόνο υπακούει, πεσμένη στα τέσσερα, παραδομένη στους εμπνευστές της παγκοσμιοποίησης, με νεοφιλελεύθερη πολιτική. 
Επιπλέον, ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, πριν γίνει Υπουργός, κατήγγειλε με βαρύγδουπα φραστικά σχήματα την απαξίωση των αποστράτων αλλά τώρα γεύεται τα οφέλη της εξουσίας και έχει λουφάξει. Πώς αλλάζουν οι καιροί και μάλιστα χωρίς ο κ. Καμμένος, ο ‘‘πατριώτης’’, να κοκκινίζει από ντροπή. Ο άλλοτε υπερασπιστής των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας τώρα παραμένει προκλητικά απαθής.
Εξάλλου, ποιος Βουλευτής έχει συναίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί, όταν του επιβάλλουν να ψηφίζει τα προαπαιτούμενα, για να μην τον φάει ο λύκος έξω από το μαντρί; Είναι πολλά τα λεφτά και τα προνόμια ''πατριώτη'', για να τα χάσει ο κάθε Βουλευτής!
Εκτιμώ ότι γίνεται αντιληπτό πως κανένας από τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι κ.κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης και Δημήτριος Κυριαζίδης -πρώην Αστυνομικοί, προνομιούχοι και βολεμένοι του συστήματος- δεν ήταν παρόντες, για να δηλώσουν, εμπράκτως, τη συμπαράστασή τους, ξεχνώντας το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και τους συναδέλφους τους που τους ανέδειξαν.
Ο κοινωνικός ιστός τελεί υπό διάλυση. Η εξαθλίωση όλων των κοινωνικών ομάδων, στο στόχαστρο των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, συνεχίζεται ακάθεκτα και απροκάλυπτα προς κάθε κατεύθυνση και χωρίς οίκτο. Με την ψήφο του ελληνικού λαού είναι στην εξουσία, γεγονός που δεν αμφισβητείται και είναι απόλυτα σεβαστό. Αλλά να ισοπεδώνουν τα πάντα δεν είναι αποδεκτό και πρέπει να υποστούν τις νόμιμες συνέπειες. 
Από την πορεία των αποστράτων προς τη Βουλή
Χαιρετίσματα, λοιπόν, στην εξουσία και από τους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέσω του τραγουδιού του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, που ακούστηκε, από τα μεγάφωνα, στη συγκέντρωση. 
Κύριοι της εξουσίας έχετε απογοητεύσει παντελώς και η εικόνα σας προκαλεί οργή. Σταματείστε να κατεδαφίζετε την Ελλάδα μας. Σταματείστε να στοχοποιείτε τους απόστρατους, γιατί μπορεί να μην έχουν τις σωματικές δυνάμεις, αλλά έχουν καρδιά και ψυχή λιονταριού! Και θα τους βρείτε μπροστά σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.