Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΛΙΑ-ΒΡΥΣΗ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ανάπλαση στην Παλιά-Βρύση εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια του Δήμου για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του δημόσιου χώρου.
Η Παλιά-Βρύση της Περαχώρας, που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του οικισμού σε κοντινή απόσταση από την Εκκλησία των Ταξιαρχών, αποτέλεσε τον παραδοσιακό τρόπο υδροδότησης της περιοχής.

Όλες οι προτεινόμενες παρεμβάσεις έχουν σαν στόχο τη συνολική αναβάθμιση και ανάπλαση του ιστορικού αυτού μέρους, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα χώρος ιδιαίτερης αισθητικής και περιβαλλοντικής αξίας. Η ανάπλαση έχει σαν σκοπό την ανάδειξη ενός σημείου αναψυχής και περιπάτου με τη κατασκευή μιας πεζοπορικής διαδρομής (μονοπάτι) έχοντας σαν ενδιάμεσους σταθμούς παγκάκια και πλατφόρμες θέασης αλλά και την βέλτιστη διαχείριση του νερού που πηγάζει από το συγκεκριμένο σημείο. 

Η Αρχιτεκτονική μελέτη εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και στην συνέχεια με ενέργειες του Δήμου χρηματοδοτήθηκε από την ΠΕ Κορίνθιας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό 40.000,00 Ευρώ.
Η περιοχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς περιλαμβάνει την Παλιά-Βρύση, μία δεξαμενή, (κατασκευές από σκυρόδεμα κατά τις δεκαετίες ’50 και ’60) πέτρινα χαλάσματα του παλαιού υδρόμυλου και ελαιοτριβείου, καθώς και πλούσιο φυτικό πληθυσμό από πλατάνια και άλλα ενδημικά δένδρα και φυτά. 

Στο φυσικό αντικείμενο του έργου προβλέπεται λιθόστρωση του μονοπατιού από φυσική πέτρα, επένδυση του τσιμεντένιου τοίχου με τσιμεντοκονία και με αναρριχητικά φυτά, επένδυση και αναμόρφωση της κρήνης της υφιστάμενης δεξαμενής και δημιουργία πλατφόρμας θέασης με υποστήριξη από ξύλινη κατασκευή έτσι ώστε να αποφευχθεί η χρήση σκυροδέματος και οπουδήποτε άλλου υλικού μη συμβατού με το φυσικό περιβάλλον. 

     
Η επέμβαση αυτή, που θα ενσωματωθεί πλήρως με το τοπίο, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των κατοίκων και των επισκεπτών με την ιστορία του τόπου και την ομαλή ενσωμάτωση του φυσικού περιβάλλοντος στο οικιστικό συγκρότημα της Περαχώρας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.