Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΤΑ ΔΕΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ!

Αντιοξειδωτικά, γεμάτα βιταμίνες, αντιβακτηριακά: ορισμένα τρόφιμα του φθινοπώρου είναι γεμάτα από πλεονεκτήματα για την υγεία μας και εύκολα να καταναλωθούν.

Το σκόρδο
Δίνει άσχημη αναπνοή αλλά περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες όσο κανένα τρόφιμο. Είναι πραγματικά από μόνο του ένας στρατός που βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα, πολεμάει τα βακτήρια, τους ιούς και τα παράσιτα. Είναι ιδανικό να τρώγεται ωμό, αλλά πιο εύκολα τρώγεται μαγειρεμένο.

Το λάχανο
Ασπρο, κόκκινο, σγουρό, κινέζικο σε όποια οικογένεια κι αν ανήκει είναι η καλύτερη σαλάτα. Εχει λίγες θερμίδες και είναι πλούσιο σε βιταμίνες, σε ένζυμα, σε πρωτείνες. Είναι προτιμότερο να τρώγεται ωμό και σε σαλάτα, έτσι διατηρεί τις ιδιότητές του. Tο λάχανο είναι τρόφιμο και φάρμακο μαζί.
Καρύδια και κάστανα
Δεν χρειάζονται συστάσεις για τα καλύτερα τρόφιμα του φθινοπώρου. Περιέχουν μόνο ωφέλιμα συστατικά, ελάχιστα λίπη και είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, Ωμέγα 3. Ωφελούν το έντερο, το δέρμα και τον εγκέφαλο. Περιέχουν ακόμη ένζυμα Q10, από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι δύο καρύδια την ημέρα επιτρέπουν να διατηρούμε το βάρος μας.
Είναι ιδανικά για σνακ, αντί να τρώμε άλλα λιπαρά και λιχουδιές. Μπαίνουν επίσης σε όλες πολλές συνταγές, γίνονται γλυκά και τρώγονται όλη μέρα. Λεπτομέρεια: το αλεύρι κάστανου δεν περιέχει γλουτένη!

Οι φακές
Όπως τα ρεβίθια έτσι και οι φακές είναι απαραίτητες για έναν υγιή οργανισμό. Είναι βασική πηγή πρωτεΐνης και δεν θα ήταν άδικο να πούμε ότι «ένα πιάτο φακές ή φασόλια ξερά είναι σαν να τρως μια μπριζόλα». Είναι γεμάτες σίδηρο και φυτικές ίνες που βοηθούν στην πέψη. Τρώγονται σούπα, σαλάτα κλπ.

Το πράσο
Έχει τις ίδιες υπέροχες ιδιότητες με το σκόρδο και βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα. Περιέχει ένζυμα φάσης 2, βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Το λευκό του μέρος είναι πιο πλούσιο σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες και αποτελεί ένα θαυμάσιο διουρητικό.

Μήλα, αχλάδια, μανταρίνια
Τα καλύτερα φρούτα είναι αυτή την περίοδο. Χάρη στο χαμηλό γλυκαιμικό τους δείκτη, τα μήλα και τα αχλάδια είναι τα ιδανικά φρούτα για αδυνάτισμα. Περιέχουν σχεδόν ...τα πάντα, από φυτικές ίνες ως βιταμίνες C. Μειώνουν τα καρδιακά προβλήματα και τη χοληστερίνη.

Η κολοκύθα
Σε όλες τις μορφές, είναι ένα από τα πλέον αντιοξειδωτικά τρόφιμα της εποχής. Είναι γεμάτη από Β καροτίνη και φυτικές ίνες, έχει ελάχιστες θερμίδες. Βοηθάει στην παραγωγή σεροτονίνης, μιας ορμόνης που μας κάνει ευτυχισμένους. Φάτε την σε σούπα, ή πουρέ και μην πετάτε τα σπόρια της κολοκύθας, είναι σούπερ!


Τα μανιτάρια
Αρωματίζουν τα φαγητά και είναι εύκολα στο μαγείρεμα. Είναι κυρίως σύμμαχοι της υγείας μας. Δεν περιέχουν καθόλου λίπη, είναι πλούσια σε νερό, σε χαλκό και σε σελήνιο το οποίο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες εναντίον του γήρατος του οργανισμού.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.