Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ-ΤΣΙΠΡΑΣ 1-0!

Της Μαρίας Χωριανοπούλου*

Ταξιδάκι αναψυχής ήταν τελικά η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία;
Με απόλυτη αποτυχία στέφθηκε η άκαιρη χρονικά επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία.
Ειλικρινά απορούμε ποιος ήταν ο λόγος της απόφασής του Τσίπρα να επισκεφθεί αυτή την χρονική στιγμή την Τουρκία, εφόσον μάλιστα δεν αποκόμισε οφέλη για φλέγοντα θέματα για τη χώρα μας.

Ο εθνομηδενιστής πρωθυπουργός θα έπρεπε, πριν ξεκινήσει για την Τουρκία, να έχει καρατομήσει τον ανιστόρητο υπουργό παιδείας Νίκο Φίλη, ο οποίος αρνείται τη γενοκτονία των Ποντίων. Με αυτόν τον τρόπο θα είχε στείλει το πρώτο ηχηρό μήνυμα στον τούρκο πρωθυπουργό, πριν ακόμη πατήσει το πόδι του στην Τουρκία.
Αντ’ αυτού ντύθηκε το κασκόλ της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας και πήγε στο γήπεδο, αποδεχόμενος -σαν από άλλη χώρα πρωθυπουργός- τα γιουχαίσματα και τις αποδοκιμασίες των τούρκων φιλάθλων την ώρα του ελληνικού εθνικού ύμνου.
Ο καημένος ο νεαρός πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις στην φαρέτρα της εξωτερικής πολιτικής περιορίζονται στα πλατιά χαμόγελα, στα οποία ομολογουμένως είναι πολύ καλός!

Τι συζητήθηκε όμως στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Νταβούτογλου; Ο Τσίπρας έθεσε στον τούρκο πρωθυπουργό το θέμα των μαζικών παραβιάσεων από αέρα και από θάλασσα για να εισπράξει την απάντηση του ομολόγου του ότι το Αιγαίο πρέπει να γίνει θάλασσα συνεργασίας και ειρήνης και όχι θάλασσα παραβιάσεων “και από τις δύο πλευρές”!!
Απάντηση καμία από τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι οι παραβιάσεις γίνονται μόνο από τους τούρκους… Απεδέχθη δηλαδή ο νέος ότι η Ελλάδα επιτίθεται και καταπατά δικαιώματα της Τουρκίας…
Επίσης αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο Νταβούτογλου μίλησε για συνεργασία των ακτοφυλακών των δύο χωρών. Μήπως υπονόησε τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο τις οποίες διακαώς υποστηρίζει η Μέρκελ και ο Γιούνκερ ; Και αυτό το θέμα άφησε ανοιχτό ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς μάλιστα να απαιτήσει την αυστηρή πάταξη από την πλευρά της Τουρκίας των λαθρεμπόρων που δρουν στο δικό της έδαφος.
Φαίνεται ότι ο Αλέξης δεν γνωρίζει τι γίνεται ή σκόπιμα αγνοεί την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και γι’ αυτό δήλωσε: «Η Τουρκία έχει σηκώσει τεράστιο βάρος εξαιτίας των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή». Ξέχασε φαίνεται τις διεθνείς καταγγελίες ότι η Τουρκία βοηθά τους τζιχαντιστές http://e-amyna.com/?p=16316
Δεν παρέλειψε όμως να δηλώσει μετ’ επιτάσεως ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει τέμενος στην Αθήνα. Βλέπετε η χώρα μας έχει τόσα πολλά χρήματα και της περισσεύουν μερικά εκατομμύρια ευρώ να χτίσει τέμενος. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ζητά την εθελοντική συνδρομή της εκκλησίας για να σιτίσει και να περιθάλψει τους άπορους και άνεργους Έλληνες πολίτες. Και το ερώτημά μας είναι: Αν θέλουν οι μουσουλμάνοι να χτιστεί τέμενος στην Αθήνα για να προσεύχονται, γιατί δεν χτίζεται με χρήματα των μουσουλμανικών κρατών; Γιατί πρέπει να επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης;
Και φυσικά καμία ουσιαστική συζήτηση και απαίτηση δεν υπήρξε από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα για τις χιλιάδες ορδές των μεταναστών που κατακλύζουν τη χώρα. Από την ημέρα που εξελέγη πρωθυπουργός η εισροή των μεταναστών στην Ελλάδα αυξήθηκε περίπου 5.000%!
Στο θέμα δε της Κύπρου φάνηκε τελείως απροετοίμαστος και αδιάβαστος! Ή μήπως οι δηλώσεις του κρύβουν σκοπιμότητα ; Ερωτώμενος από τουρκάλα δημοσιογράφο ποια είναι η θέση του για τα “παγωμένα» κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ ο Αλέξης απάντησε χωρίς δισταγμό, προκαλώντας την οργή στην Κύπρο. “Είμαστε θετικοί στην έναρξη των διαδικασιών για τα κεφάλαια 23 και 24 αλλά δεν θέλουμε αυτά τα κεφάλαια να κλείσουν εύκολα ή στο πόδι, αλλά πρέπει να συζητηθούν και να εκπληρωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις.” Στην ουσία ο Αλέξης άδειασε την κυπριακή κυβέρνηση, η οποία έχει ξεκάθαρη θέση ότι αυτά τα κεφάλαια δεν πρόκειται να ανοίξουν αν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την Κύπρο, με πρώτη από αυτές την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Για να μην πετάμε στα σύννεφα, τίποτα δεν άλλαξε μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού μας στην Τουρκία.
Με δύο παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τρεις παραβιάσεις του FIR Αθηνών συνεχίστηκε και την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου η δραστηριότητα των τουρκικών αεροπλάνων πάνω από το Αιγαίο (8 στον αριθμό, εκ των οποίων τα δύο οπλισμένα) http://goo.gl/lj1p4x

Καληνύχτα Αλέξη… Καληνύχτα Ελλάδα…
*Δημιουργός - Διαχειριστής iThesis
Πηγή: ithesis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.