Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Η Υγεία αποτελεί το μεγαλύτερο και το πιο θεμελιώδες κεφάλαιο της ζωής μας. Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί πάνω σε χαρτί για να περιγράψουν τη σημασία της στην ποιότητα ζωής του κοινωνικού συνόλου.
Γι΄αυτό πρέπει να είναι η καθημερινή μας φροντίδα, ειδικά όταν τα χρόνια περνούν και γινόμαστε περισσότερο ευάλωτοι στη φθορά του χρόνου, από τον οποίο κανένας δεν μπορεί να γλυτώσει.

Μόνο όταν χάνουμε την υγεία μας, τότε αντιλαμβανόμαστε την αξία της. Οπότε και στους περισσότερους διαλόγους αναφέρεται η ευχή ''να είσαι καλά'' και ''να έχεις πάντα την υγεία σου''!
 
Η αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας, όταν δεν μπορείς να τα αποφύγεις, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και η σωστή ενημέρωση για την πρόληψη της οιασδήποτε νόσου, θεωρείται καθοριστικός παράγοντας για τη διατήρηση της καλής ψυχολογικής κατάστασης του ασθενούς.
Όλοι γνωρίζουμε για τη μάστιγα του καρκίνου και τις επιπτώσεις του. Η συχνότητα της εμφάνισής του είναι ανησυχητική και ως εκ τούτου πρoϋποθέτει πλήρη ενημέρωση των ανθρώπων για την πρόληψή του ή τη θεραπεία του.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας με τον Πατέρα Τσαμπίκο Πετρόπουλο και τον γιατρό κ. Στυλιανό Γιασσά
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σολείων Περαχώρας, από την έναρξη της θητείας του, αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας, όπως διαφαίνεται από τις πολλαπλές και χρήσιμες δράσεις του. Γι΄αυτό και στάθηκε αμέσως αρωγός στην πρωτοβουλία της κας Μάχης Ανδριανού και διοργάνωσε ιατρική ημερίδα, με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, κατά την οποία ο Παθολόγος, Ογκολόγος, Διευθυντής Γ΄ Ογκολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ General Hospital κ. Στυλιανός Γιασσάς ανέπτυξε το θέμα: ''Καρκίνος-Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού'', στο Νέο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας. 
Μια ημερίδα του Συλλόγου, ''δώρο ζωής προς τις Μανούλες'', όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κα Νίκη Λάππα στον χαιρετισμό της, αφού εορτάζουν την 14η Μαΐου 2017,  εορτή της Μητέρας.  
Η κα Μάχη Ανδριανού
H κα Μάχη Ανδριανού, ανιψιά της αείμνηστης δασκάλας Μαρίας Κόντη που δίδαξε, τη δεκαετία του 1960, στο Δημοτικό σχολείο Περαχώρας, συντόνισε, με άψογο τρόπο, την ιατρική ημερίδα, φανερά φορτισμένη αφού, απευθυνόμενη στο ακροατήριο, κατέθεσε την προσωπική εμπειρία της για τον καρκίνο του μαστού, υπογραμμίζοντας ότι: ''Πριν από τρία περίπου χρόνια πέρασα κι εγώ τη νόσο του καρκίνου του μαστού. Ο καρκίνος νικιέται και τον νίκησα. Είμαι καλά και είμαι σήμερα κοντά σας. Με τη δύναμη της Πίστης, της αγάπης για τη ζωή, της αγάπης για τον εαυτό μου. Αλλά πάνω απ΄όλα με τη μεγάλη βοήθεια του γιατρού μου, του ογκολόγου μου κ. Στέλιου Γιασσά''. 
Ο κ. Στυλιανός Γιασσά
Η ομιλία του κ. Γιασσά ήταν μεστή, απόλυτα χρήσιμη και κατανοητή. Μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε στα αίτια που προκαλούν τον καρκίνο, καθώς και στην αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσής του, μέσω τακτικών προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Αλκ. Γκιώνης χαιρετίζει την εκδήλωση
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος είπε: ''Εγώ ήθελα να ευχαριστήσω, πρώτα από όλα, τους κατοίκους εδώ της Περαχώρας που έχουν αρχίσει ήδη και αξιοποιούν αυτό το κτίριο, το οποίο από την πρώτη στιγμή είπα ότι είναι δικό σας και πρέπει να το αγαπήσετε και είστε οι μόνοι που μπορείτε να το δουλέψετε. Άλλη μια εκδήλωση καταπληκτική απόψε, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Περαχώρας που μαζί με τη συμμαθήτριά μου τη Μάχη την Ανδριανού κάνουν την πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον υπέροχο και αξιόλογο γιατρό τον κ. Γιασσά''. 
Η κα Νίκη Λάππα
Ακολούθησε ο χαιρετισμός της εκπροσώπου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κας Νίκης Λάππα, η οποία υπογράμμισε ότι: ''Το ξεκίνημα, η ιδέα αυτής της συνεργασίας, ανήκει σε μια γενναία, γλυκιά γυναίκα, που βίωσε τον καρκίνο του μαστού. Πέρασε από αυτήν τη διαδικασία, βγήκε νικήτρια από αυτήν τη μάχη και έχει βάλει στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση των γυναικών και την πρόληψη''.
Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού της τόνισε: ''Σήμερα είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλουμε σημαντικά στη διάδοση δύο μηνυμάτων: Πρώτον, ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και πως πράγματι σώζει ζωές. Δεύτερον ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη καλής θέλησης, φροντίδας αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας''.
Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Γιασσά ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο και στη συνέχεια o γατρός διενήργησε δωρεάν εξέταση-ψηλάφηση σε όποια γυναίκα επιθυμούσε. 

Σημειώνεται ότι η δεύτερη προγραμματισμένη ομιλία της ημερίδας από την αιματολόγο κα Ειρήνη Καΐτσα, με θέμα: ''Η σημασία της αιμοδοσίας-Δότης Μυελού των Οστών''  δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω ασθενείας της. 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Πατέρας Τσαμπίκος Πετρόπουλος, η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Πρωτοπαππά, ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σακελλαρίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Φίλιππας Θυμής και Δημήτρης Δρίτσας, Πρόεδροι και Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Τοπικών Συλλόγων και Φορέων.   
Αναμφίβολα, μία ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση, άξια συγχαρητηρίων, με την υποστήριξη του Δήμου μας, προστέθηκε στο πλούσιο έργο του Συλλόγου, που χαρακτηρίζεται από διάθεση για κοινωνική προσφορά, αφού εξετάστηκε δωρεάν ένας μεγάλος αριθμός γυναικών και συμπληρώθηκαν νέες αιτήσεις για Δότες Μυελού των Οστών. 



 




 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.