Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

ΓΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 100 ΗΜΕΡΕΣ!

Πρόσφατα “έπεσα” πάνω σε ένα ρητό που λέει: “αν δε σου αρέσει εκεί που είσαι, κουνήσου. Δεν είσαι δέντρο”… και σκέφτηκα πόσο δίκιο έχει αυτός που το σκέφτηκε. Το πρόβλημα μάλλον όμως ξεκινάει από το γεγονός ότι αν και άνθρωποι, λειτουργούμε λίγο πολύ σαν τις καμήλες. Δηλαδή δε βλέπουμε τη δική μας καμπούρα αλλά μονάχα των άλλων. Ως εκ τούτου, περιμένουμε οι αλλαγές να γίνουν απ΄΄ο τους άλλους και για ότι κακό μας συμβαίνει πάντα βρίσκουμε άλλων “φταίχτη”.
Έρχονται όμως και αυτές οι στιγμές της περισυλλογής και σε μια φωτεινή αναλαμπή αντιλαμβανόμαστε πως μάλλον εμείς θα πρέπει να κάνουμε το βήμα προς την αλλαγή παρά να περιμένουμε τους άλλους. Ποιό είναι όμως αυτό το βήμα και τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε; Αυτό δε μας το λέει κανείς. Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει ο σκοπός, εμείς σήμερα θα αναλύσουμε και το ταξίδι. Ειδικοί ψυχολόγοι δεν είμαστε, αλλά κάποια μικρά tricks για μια πιο αισιόδοξη ματιά στη ζωή τα έχουμε.
Και επειδή πολλά πράγματα είναι θέμα γνώσεων και παιδείας, προτείνουμε να το ρίξετε στο διάβασμα. Πέρα από όλα τα άλλα, τώρα που είναι και καλοκαίρι, ένα βιβλίο θα αποδειχθεί ο καλύτερος σύντροφος τόσο στο σπίτι όσο και στις διακοπές. Επιλέξτε ένα πιο σύνθετο ανάγνωσμα και ολοκληρώστε το μέσα στις επόμενες 100 ημέρες. Τολμήστε το και στο τέλος θα δείτε πόσο υπερήφανοι θα νιώσετε για το κατόρθωμά σας.
Προσπαθήστε να διευρύνετε και άλλο το πεδίο γνώσεών σας αναζητώντας καινούρια ερεθίσματα καθημερινά. Αντί να ψάχνετε όλο τα ίδια και τα ίδια στο διαδίκτυο ή να παρακολουθείτε το ίδιο πρόγραμμα στη τηλεόραση, μάθετε για παράδειγμα για μια νέα χώρα και τους ανθρώπους της, αν σας αρέσουν τα σκυλάκια ενημερωθείτε για τις ράτσες τους ή και ακόμα ρίξτε το στη δημιουργική γραφή. Δε φαντάζεστε πόσα πράγματα έχει να σας πει ο “κρυμμένος” σας εαυτός.
Και μπορεί η κάθε ψυχολογική – θεραπευτική μέθοδος να έχει διαφορετικά στάδια, αλλά σε ένα πράγμα συμφωνούν οι ειδικοί: να γράφετε καθημερινά σε ένα κομμάτι χαρτί τα 5 – 10 πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Διαβάζοντάς τα ξανά και ξανά, θα ανακαλύψετε ότι μάλλον έχετε περισσότερους λόγους να χαμογελάτε παρά να κατσουφιάζετε.
Για τις επόμενες 100 ημέρες, κόψτε τη γκρίνια. Οι αρνητικές σκέψεις οδηγούν σε αρνητικά αποτελέσματα. Κάθε φορά που θα νιώθετε την ανάγκη να γκρινιάξετε, προσπαθήστε να βάλετε φρένο στον εαυτό σας.
Κατά τη διάρκεια των 100 ημερών αφιερώστε τουλάχιστον 1 ώρα ανά ημέρα για να βρείτε ή να δημιουργήσετε μια πρόσθετη πηγή εισοδήματος. Ναι, τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία αλλά και χωρίς αυτά οι αισιοδοξία μοιάζει να απομακρύνετε ακόμα περισσότερο.
Και επειδή δεν είναι μόνο το πνεύμα, μην παραλείπετε και τη τακτική άσκηση.
Τέλος, τις επόμενες 100 ημέρες, προσπαθήστε να εστιάσετε την προσοχή σας σε εκείνες τις σκέψεις, τα λόγια και τις εικόνες που σας κάνουν χαρούμενους και καλύτερους. Βάλτε έναν στόχο όσον αφορά τη βελτίωση της προσωπικότητάς σας, και γίνετε εκείνος ο άνθρωπος που πραγματικά θέλετε.
Και κάτι ακόμα, μην τα παρατάτε ποτέ. Ακόμα και αυτό που σήμερα σας φαίνεται “βουνό”, αύριο θα έχει περάσει και εσείς θα το έχετε ξεπεράσει. Και τότε θα είστε ακόμα πιο δυνατοί!!!

Πηγή: http://dear-eva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.