Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ!

Άρθρο του Γιάννη Γλυκοφρύδη

Γιάννης Γλυκοφρύδης

Ο χαρακτηρισμός ταιριάζει απόλυτα για τα έργα του Δήμου μας όπως την εποχή των Φαραώ, που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η μεγαλοπρέπεια χωρίς αντίκρισμα στον λαό.
Έργα που έγιναν χωρίς επιχειρησιακό προγραμματισμό. Μερικά που δεν έχουν τελειώσει ακόμη και μόνο έξοδα έχουν δημιουργήσει με αλυσιδωτές επιπτώσεις σε βάρος του Δήμου. Έργα που έχουν στερήσει πολύτιμους πόρους από άλλους σημαντικούς τομείς και έχουν γίνει βαρίδια στον Δήμο μας.  
1. Ξενοδοχείο BEAU Rivage : Αγορά ακινήτου επί Π. Παύλου- Για να το κάνει τι; Ποτέ δεν μάθαμε. Επί Γκιώνη άρχισε να επιδιορθώνεται για να στεγάσει την Πολεοδομία. Μετά από διακοπή εργασιών 2 έτη ακόμη επισκευάζεται και ενώ ο Δήμος δεν έχει λεφτά να πληρώσει βασικές ανάγκες.
 2. ΛΙΜΑΝΙ-Αλιευτικό καταφύγιο. Μελέτη επί Π. Παύλου, εκτέλεση του μισού έργου επί Γ. Γκιώνη χωρίς όμως να δοθεί εξήγηση γιατί έγινε έτσι η μελέτη του και έμεινε στη μέση. Το αποτέλεσμα είναι ότι λιμάνι η πόλη μας δεν διαθέτει.                                                  

3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ: To έργο άρχισε επί χούντας και ακόμη δεν έχει τελειώσει αφού η πινακίδα μας ενημερώνει ότι τον διασχίζουμε με δική μας ευθύνη. Το υπόλοιπο τμήμα από τον δρόμο των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το Κλειστό γυμναστήριο (Γαλανοπούλειο) είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί και εάν το έχουν εντάξει σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.  
4. Κεντρικός δρόμος (είσοδος Λουτρακίου) στην θέση Βενζίνα Αλεξ. Θυμή (Μπαμπαρού). Αλήθεια τι προοπτική υπάρχει στην υπόθεση αυτή της αποζημίωσης της ιδιοκτησίας του Βενζινάδικου, ώστε να μην κινδυνεύουμε από ατυχήματα.                                                      
 
5. ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ: Το έργο άρχισε επί Γιωτάκη με Δάνειο και εξοφλήθηκε όλη η δαπάνη μέσα σε 6 χρόνια με έσοδα από την λειτουργία του καταστήματος. Έκτοτε το υπόλοιπο παραμένει ημιτελές και δεν γίνεται καθαρισμός και συντήρηση του χώρου. Γιατί έχει εγκαταλειφτεί; 6. Πάρκο Δεξαμενής: με την ακαταστασία του μόνο πάρκο δεν είναι. Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για την βελτίωση της αισθητικής του αλλά όραμα και ενασχόληση.                        
7. Κεντρική Παραλία και Πάρκο: Ότι ποιο όμορφο διαθέτει το Λουτράκι, η μόστρα του Λουτρακίου, ο πεζόδρομος που κατασκευάστηκε το 1981 επί Γιωτάκη μετά την ολοκλήρωση του αποχετευτικού αγωγού και παραμένει από τότε το ίδιο με μπαλώματα και σπασμένες πλάκες.                                              

8. Κολυμβητήριο: Το οικόπεδο ήταν δωρεά του συμπολίτη μας Μένιου Μπεκιάρη και είχε γίνει μελέτη επί Γιωτάκη να γίνει σχολή Τουριστικών επαγγελμάτων που ο κος Γκιώνης άφησε την ευκαιρία και έφυγε από το Λουτράκι. Η είσοδος από τον κεντρικό δρόμο δεν έχει σχεδιαστή ακόμη και το κολυμβητήριο παραμένει ανεκμετάλλευτο μεγάλο μέρος του χρόνου από έλλειψη πόρων για την στελέχωση του καθώς και για την θέρμανση. Αλήθεια τι σκέφτηκε ο κος Γκιώνης όταν ξόδεψε δανεικά λεφτά για να το φτιάξει καλύτερο και σχεδόν διπλασίασε το προϋπολογισμό του έργου. Τελικά δεν είναι λειτουργικό και δεν μπορούν να διεξαχθούν επίσημοι αγώνες.                                                    

9. Συνεδριακό: Χωρίς σχέδιο για την εκμετάλλευση του με θετικό ισοζύγιο πολιτιστικά και οικονομικά. Έχει γίνει το προσφιλές μέρος για εκδηλώσεις του Νομού κάθε είδους. Ο Κος Παύλου βιάστηκε να το στελεχώσει με συμβασιούχους υπαλλήλους αλλά χωρίς ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμετάλλευσης.  
10. SPA: Πολύ συζήτηση για την χρησιμότητα του αλλά καμία προοπτική για την διαχείριση του με θετικό ισοζύγιο. Άλλο ένα έργο που σχεδιάστηκε επί Παύλου σε λάθος μέρος και ολοκληρώθηκε επί Γκιώνη με διπλάσιο προϋπολογισμό και με δανεικά.  
11. Αποχετευτικό Αγ. Θεοδώρων: ¨Ένα έργο με τεχνικά προβλήματα που δεν έχει λειτουργήσει ακόμη όπως πρέπει. 
12. Φυσικά λουτρά του Δήμου, Πρώην Λουτρά ΕΟΤ: Κτίρια με ιστορία δίπλα στους καταρράκτες, επίσης χωρίς προοπτική εκμετάλλευσης. Προβληματικά κτίρια, αλλά θα μπορούσαν να στεγάσουν κάποιες δραστηριότητες αφού επισκευαστούν ή να ξαναλειτουργήσουν σαν Λουτρά.  
13. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: Πότε θα λειτουργήσει και ποιά είναι η προοπτική της;  
14. ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ: Πότε θα ολοκληρωθεί η μελέτη ώστε να μπει σε πρόγραμμα κατασκευής. 
                                                          

15. Πνευματικά Κέντρα: Ο ορισμός της κατάντιας για την στέγαση της πολιτιστικής δραστηριότητας στο Δήμο μας.
Στους Αγ. Θεοδώρους εγκαταλείφθηκε ένα κτίριο που στέγαζε όλη την πολιτιστική δραστηριότητα γιατί κινδυνεύει να πέσει η οροφή του.
Στην Περαχώρα ακόμη να λειτουργήσει το πνευματικό κέντρο (Ένα αρχιτεκτονικό στολίδι) λόγω ελάχιστων ελλείψεων του. Είχε ξεκινήσει επί Γιωτάκη, συνεχίστηκε επί Γκιώνη και αναμένετε η ολοκλήρωση του μάλλον επί Λογοθέτη.
Πριν βιαστούν οι υποψήφιοι να τα διαφημίσουν και πάλι, ας μας πουν τα χρήματα που αναλογούν σε κάθε ένα από αυτά και επίσης τα λειτουργικά έξοδα που θα αναλάβει ο Δήμος μας για την στελέχωση και λειτουργία τους.
Και να μην ξεχνάμε ότι οι ίδιοι υποψήφιοι που τα δημιούργησαν διεκδικούν και πάλι την Δημαρχεία με αξιώσεις. Ποιος όμως μπορεί πραγματικά να διεκδικήσει με αξιοπιστία τον τίτλο και να διαχειριστεί το μέλλον του Δήμου μας με σύνεση και σωφροσύνη.
Τελικά γιατί η επόμενη Δημοτική αρχή δεν ολοκληρώνει τα έργα της προηγούμενης; Δεν υπάρχει συνέχεια στην διοίκηση του Δήμου; Πως το αντιλαμβάνονται αυτό οι υποψήφιοι Δήμαρχοι; Δικαιολογείται να υπάρχουν ακόμη ημιτελή έργα και μελέτες στο συρτάρι από την εποχή του Γιωτάκη;
Η νεολαία βλέπει ξεκάθαρα τα προβλήματα και τις προτεραιότητες, τα παρουσιάζουν στους κύκλους των συναντήσεων τους με ξεκάθαρο τρόπο και καθαρό μυαλό. 

 

Ευτυχώς ακούγοντας τους διαπιστώνουμε ότι η λογική δεν έχει χαθεί ακόμη και υπάρχει ελπίδα για τον τόπο μας, Τους παροτρύνουμε να συμμετέχουν δυναμικά στις εκλογές. Τώρα είναι η ευκαιρία ας μην διστάζουν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.