Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ!

Πριν αρκετούς μήνες έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση των συνδημοτών μου δηλώνοντας παρών στις επερχόμενες εκλογές, με μοναδικό γνώμονα την ανάγκη να αλλάξει το προβληματικό σκηνικό του τόπου μας.
Έχοντας επίγνωση και συναίσθησης της παρούσας κατάστασης, θεώρησα πως είχε έλθει η στιγμή να επιδείξουν οι δημότες αίσθημα ευθύνης. Μέσα από τη διαδικασία που απαιτείται για τη συγκρότηση ομάδας ήρθα σ’ επαφή με νέους ανθρώπους οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν και θέλησαν να συμπορευτούμε. Είναι τιμή μου και έχω χρέος να τους ευχαριστήσω, εδώ, δημόσια.
Οφείλω να αναφερθώ στο ότι Δήμος μας, πολύ παλαιότερα και μιλάω για τις θητείες στο Δημαρχικό θώκο του κ. Παναγιώτη Πρωτοπαπά ο οποίος έμεινε στη μνήμη μας ως έντιμος και ηθικός, ήταν υπόδειγμα νοικοκυροσύνης, συναλλακτικής συνέπειας και αξιοπιστίας. Με τα περιορισμένα τότε έσοδά του αντιμετώπιζε τις λειτουργικές του δαπάνες και εκτελούσε τα αναγκαία έργα. Τούτο οφειλόταν στην ικανότητα και την εργατικότητα των Δημοτικών αρχών και των υπαλλήλων του Δήμου.
Δυστυχώς όμως, παρά τον πακτωλό των χρημάτων που εισέρρευσαν στα ταμεία του Δήμου τις τελευταίες δεκαετίες, έγινε το αδιανόητο. Δημοτικοί άρχοντες που ακολούθησαν κατάφεραν να χρεοκοπήσουν το Δήμο. Για πρώτη φορά στα 180 χρόνια της ιστορίας του, ο Δήμος κατεξευτελίστηκε πανελλαδικά και δυσφημίστηκε, αφού όλα τα ΜΜΕ προέβαλλαν δεόντως τις κατασχέσεις περιουσιακών του στοιχείων.
Η οικονομική και ηθική καταρράκωση του Δήμου δεν μπορεί να αποδοθεί αλλού παρά στην αλόγιστη σπατάλη και κακή διαχείριση του δημοτικού χρήματος, βέβαια οι ανίκανοι, αδιάφοροι και αλαζόνες των Δημοτικών αρχών των τελευταίων χρόνων δεν μπορεί να είναι άμοιροι ευθυνών και να εξακολουθούν την ίδια γνωστή τακτική. Δεν είδαν, δεν άκουσαν και δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα που διαπράχτηκε τις τελευταίες δεκαετίες εναντίον του Δήμου.

 
 Εκείνοι όμως σαν συνεπείς επαγγελματίες Δήμαρχοι εξακολουθούν να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έκανε τα περισσότερα λάθη, να αυτοανακηρύσσονται σωτήρες, αντί να ντρέπονται για την κατάντια μας, και με περίσσιο θράσος να διεκδικούν ξανά τη διοίκηση του χρεοκοπημένου Δήμου, εκδηλώνοντας έτσι έμπρακτα την απληστία τους, την αρχομανία τους και την ανευθυνότητα που τους χαρακτηρίζει.
Εύχομαι οι συνδημότες να μη παρασυρθούν μια ακόμη φορά από τις αχαλίνωτες ρουσφετολογικές τους υποσχέσεις και να τους επιβραβεύσουν για τα εγκλήματα που διέπραξαν εναντίον του Δήμου, αντί να τους υποχρεώσουν να πιούν το κώνειο της αποτυχίας, αντί να ανοίξουν το δρόμο σε νέους, άφθαρτους, ικανούς, με γνώσεις και ειλικρινή διάθεση προσφοράς υπηρεσιών στον τόπο.
Αυτά και άλλα πολλά συζητούσα με πολλούς, πάρα πολλούς συνδημότες στον αγώνα μου, επί αρκετούς μήνες, ανθρώπους που είχαν την ίδια με μένα αντίληψη της κατάστασης και οραματίζονταν τη διαφορετική προσέγγιση και επίλυση των προβλημάτων, προκειμένου να συμμετέχουμε στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Τώρα, πλέον, πρέπει να ξαναδοκιμάσουμε κάποιον από τους δημιουργούς του χάους και να κλείσουμε τα μάτια μας για να μη βλέπουμε όλα όσα επακολουθήσουν. Φάνηκε περίτρανα ότι τίποτα νέο δεν χωράει στα εκλογικά τεκταινόμενα.
Μακάρι ο θεός του Λουτρακίου να μας βοηθήσει να επιλέξουμε τον καλλίτερο, πέντε χρόνια είναι αυτά!

Δημήτρης Βασιλείου,
Νευροχειρουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.