Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝ!

Είναι ίσως από τους λίγους Δήμους στην Ελλάδα που κατάφερε να αυξήσει την περιουσία του μέσα σε δέκα χρόνια!
Ο Δήμος Περιστερίου με τον αντιδήμαρχο οικονομικών Αλέξη Σταυρούλια στο τιμόνι έγινε δήμος υπόδειγμα στην διαχείριση των οικονομικών του.
Ο Δήμος Περιστερίου, ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας κατάφερε μέσα σε δύσκολες συγκυρίες να είναι ανθηρός οικονομικά και να αυξήσει την περιουσία του κατά 50.965.612 ( εκτός των έργων του 2013 και 2014).
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου με την καθοδήγηση του αντιδήμαρχου Οικονομικών Αλέξη Σταυρούλια, ζήτησαν οι ίδιες να γίνουν έλεγχοι από το αρμόδιο υπουργείο και το ΓΛΚ.
Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά!
Σύμφωνα με τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι:
-Το υπόλοιπο των χρηματικών διαθεσίμων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 2.750.000 χωρίς να υπολογιστούν οι πιστώσεις στα ταμεία του δήμου που επιπλέον θα μπουν 1.620.000 από τους ΚΑΠ που όλο μαζί φτάνει τα 4.500.000 ευρώ.
-Οι μηνιαίες τοκοχρεολύσιες δόσεις σε τράπεζα εξυπηρετούνται κανονικά ενώ προς το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων έχουν προπληρωθεί οι δόσεις των τόκων μέχρι και τον Μάρτιο του 2015.
-Οι συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης που έχει υπογράψει ο δήμος σύμφωνα με τα πορίσματα των ελεγκτικών αρχών, έχουν αποπληρωθεί όλες εκτός από την τελευταία που αφορά μηχανήματα έργου που από το σύνολο των 20 τριμηνιαίων δόσεων απομένουν προς εξόφληση πέντε.
-Σύμφωνα με τα επίσημα βιβλία και στοιχεία που τηρούνται από τις υπηρεσίες του δήμου, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές, έχουν διαμορφωθεί στις 30 Απριλίου του τρέχοντος έτους σε παραστατικά που εκδόθηκαν μετά τις 10 Μαρτίου του ίδιου έτους σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών του δήμου κ. Αλέξη Σταυρούλια.
-Στα έσοδα, έχουν αυξηθεί οι υποχρεώσεις των χρεωστών προς το δήμο, από επαγγελματίες που αποδίδουν το δημοτικό τέλος του 0,5% και το τέλος κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. Επίσης των ιδιωτών που καταβάλουν δημοτικά τέλη και ΤΑΠ μέσω των λογαριασμών του ρεύματος και προβαίνουν σε διακανονισμό των πληρωμών τους.
-Σύμφωνα πάλι με τις ίδιες πληροφορίες πριν από λίγες ημέρες με εισήγηση του αντιδημάρχου οικονομικών κ. Αλ. Σταυρούλια, ψηφίστηκε από τη Βουλή νόμος που δίνει τη δυνατότητα σε χρεώστες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 24-100 δόσεις και να μειώσουν αντίστοιχα πρόστιμα και προσαυξήσεις.
-Υπηρεσία του δήμου ενημερώνει τους πολίτες που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία ώστε να διευκολυνθούν από τις ρυθμίσεις στις οφειλές τους.
Το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει την Διάρθρωση και Οργάνωση της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Περιστερίου «υποδειγματική»!
Πηγή: Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.