Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ!

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος


Δημοσιεύματα των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης επαναφέρουν στο φως της δημοσιότητας το ενδεχόμενο κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου και την υπαγωγή του προσωπικού του σε υπηρεσίες της Κορίνθου.

Η ΄΄εγκληματική΄΄ αυτή ενέργεια, εάν τελικά αποφασιστεί, θ΄αποτελέσει ένα ακόμη πολύ δυνατό κτύπημα στο ήδη ετοιμόρροπο οικοδόμημα της ασφάλειας στην περιοχή του Δήμου μας.Όπως όλοι γνωρίζουμε, με πρωτοβουλία της εφημερίδας ‘‘ΤΟ ΒΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ’’ και συνεργατών της, έχει πραγματοποιηθεί ημερίδα κατά της εγκληματικότητας, στο ξενοδοχείο ‘‘ΜΑΝΤΑΣ’’ και έχει πρόσφατα συνταχθεί υπόμνημα, το οποίο έχει σταλεί στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, προσαρτώντας τις καταστάσεις με τις υπογραφές των δημοτών που είχαν συγκεντρωθεί, για να μην καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.
Χαράλαμπος Τετράδης
Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι το ενδεχόμενο της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου είχε αναφερθεί από τον τότε Διοικητή του κ. Χαράλαμπο Τετράδη, στην ημερίδα κατά της εγκληματικότητας, το Δεκέμβριο του έτους 2012. Από τότε, εάν έγιναν ενέργειες και ποιες, μόνο η παρούσα Δημοτική Αρχή γνωρίζει και θα πρέπει να μας ενημερώσει.
Πάντως το σοβαρό αυτό θέμα απασχολεί συνεχώς την τοπική κοινή γνώμη αλλά δεν έχει ανακοινωθεί καμία απόφαση πως δεν πρόκειται να καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.
Για μία ακόμη φορά, θα πρέπει να υπογραμμιστεί, προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, μια λουτρόπολη με μεγάλη περιφέρεια και τουριστική κίνηση που κατά τους θερινούς μήνες αγγίζει τα 80.000 άτομα, χρειάζεται ουσιαστική αστυνόμευση με ορατά αποτελέσματα, χωρίς καμία καθυστέρηση, γιατί η ανασφάλεια επικρατεί στην τοπική κοινωνία, καίτοι ο Διοικητής και το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, με ζήλο και φιλότιμο, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ελέγξουν το φαινόμενο της εγκληματικότητας, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, όπως πολύ μεγάλη περιφέρεια αστυνόμευσης, έλλειψη προσωπικού, έλλειψη περιπολικών και άλλων μέσων.
Ως εκ τούτου η επιπλέον στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου και ο εφοδιασμός του, με περιπολικά και μέσα, αποτελούν επιτακτική ανάγκη και όχι η απομάκρυνσή του.
Η τεράστια περιφέρεια του Δήμου μας δεν επιτρέπει πειράματα σε βάρος της ασφάλειας των κατοίκων του, βασικό και πρωταρχικό κοινωνικό αγαθό που η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να διασφαλίζει από τη φύση της αποστολής της.

 

Επιβάλλεται λοιπόν η παρούσα Δημοτική Αρχή, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι να θέσουν, ως άμεση προτεραιότητα, μια σειρά δυναμικών αντιδράσεων-κινητοποιήσεων, ώστε διαμαρτυρόμενοι εκ των προτέρων και όχι κατόπιν εορτής, να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει το ενδεχόμενο της κατάργησής του!
Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και είναι ενδεχόμενο οι καθημερινές κραυγές αγωνίας των δημοτών, από την έλλειψη αστυνόμευσης, να προκαλέσουν την κατάρρευση του ετοιμόρροπου οικοδομήματος ασφάλειας, με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνική γαλήνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.