Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΠΟΙΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ!

Πηγή: lcitynews



Η ώρα της κάλπης πλησιάζει. Αν δεν έχεις αποφασίσει ακόμη εμείς θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε να καταλήξεις στον ποιον να μην ψηφίσεις:
1. Αυτόν που έχει μπερδέψει σε ποια καρέκλα πάει να καθίσει. Κατεβαίνει για δήμαρχος και μιλάει σαν υποψήφιος βουλευτής ή ευρωβουλευτής. Σκίζει ή κολλάει μνημόνια, είναι υπέρ ή κατά του ευρώ. Από την εκλογή του δεν θα κριθεί τίποτα από τα παραπάνω. Είτε με ευρώ είτε με δραχμή η λακκούβα πρέπει να κλείσει, τα άλλα είναι “ψάρεμα” πολιτικών και κομματικών ψηφοφόρων.
2. Αυτόν που το επιτελείο του αποτελείται από την σύζυγο του, τα παιδιά του, τους κουμπάρους του. Η φράση “ο δήμαρχος θέλει να έχει γύρω του ανθρώπους εμπιστοσύνης” τυγχάνει πολλών μεταφράσεων. Εάν κάποιος δήμαρχος φοβάται για διασπάθιση των χρημάτων του Δήμου από τρίτους η πλέον καθαρή λύση είναι οι ορκωτοί ελεγκτές.
3. Αυτόν που έχει υπερφίαλο πρόγραμμα χωρίς να έχει την δυνατότητα να δικαιολογήσει που θα βρει τους πόρους και αν τα έργα αυτά με το κόστος τους στερούν πόρους που θα κατευθύνονταν προς άλλες πιο χρήσιμες κατευθύνσεις.
4. Αυτόν που από το πρόγραμμα του φαίνεται ότι θα ωφεληθούν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό συγκεκριμένες ομάδες πολιτών εις βάρος των υπολοίπων με σκοπό την ψηφοθηρία.
5. Αυτόν που για να ικανοποιήσει μικροσυμφέροντα καταδικάζει το μέλλον του συνόλου των δημοτών του (π.χ. χάραξη δρόμων, μετρό)
6. Αυτόν που είναι ήδη δήμαρχος και ενώ δεν έχει κάνει ούτε ένα έργο ολόκληρη τετραετία σκάβει το σύνολο των δρόμων του δήμο τρεις μήνες πριν της εκλογές και κάνει φιέστες, καρναβάλια και συναυλίες μόνο την προεκλογική χρονιά.
7. Αυτόν που δεν έχει εντάξει τις νέες τεχνολογίες στο πρόγραμμα του είτε αυτό λέγεται μηχανοργάνωση και μηχανογράφηση του δήμου είτε αυτοματοποιημένες υπηρεσίες για τους πολίτες είτε ελεύθερη πρόσβαση στο internet.
8. Αυτόν που από τον έως τώρα τρόπος ζωής του δείχνει ότι ούτε την αισθητική έχει, ούτε τις εικόνες, ούτε την διάθεση να πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις εάν χρειαστεί.
9. Αυτόν που δεν σέβεται την πόλη που καλείται να υπηρετήσει και την μολύνει προεκλογικά με αφίσες και ηχορύπανση.
10. Αυτόν που δεν σέβεται και δεν φροντίζει για το σύνολο των πολιτών του δήμου του – μόνιμων ή φιλοξενούμενων - ανεξαρτήτως της καταγωγής τους και των ιδιαιτεροτήτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.