Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΤΑ ΕΠΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ!

19e724aa564e395add7f0c11db9cf240_XL
Τα χειρότερα ψέμματα είναι αυτά που λέμε στον εαυτό μας. Ζούμε συνεχώς σε μία άρνηση και κάνουμε πράγματα πολλές φορές από φόβο. Φοβόμαστε ότι δε θα βρούμε την αγάπη και όταν τη βρίσκουμε φοβόμαστε μήπως τη χάσουμε. Φοβόμαστε πως αν δεν έχουμε την αγάπη θα είμαστε δυστυχισμένοι.
Δες ποια είναι τα 7 ψέμματα που λες στον εαυτό σου!

Το παρελθόν μου θα με στοιχειώνει για πάντα
Η σωστή σκέψη είναι ότι το παρελθόν σου θα σε στοιχειώνει αν το αφήσεις! Μην ανησυχείς, δεν είσαι καταδικασμένη να περάσεις όλη την υπόλοιπη ζωή σου ψάχνοντας για οποιονδήποτε θα σου δείξει λίγη αγάπη λόγω του ότι οι γονείς σου δε σου την έδειξαν ποτέ. Την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι φοβάσαι αναρωτήσου, “Ποια είναι η πηγή του προβλήματός μου;” Αν η απάντηση είναι, όπως συνήθως, απλά η σκέψη ότι υπάρχει το πρόβλημα τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις τη σκέψη να φύγει από το μυαλό σου. Να θυμάσαι ότι όταν κολλάς στο παρελθόν σου θεωρείς πως αυτό είναι και το μέλλον σου.

Η επιτυχία είναι το αντίθετο της αποτυχίας
Δεν υπάρχουν αποτυχίες, μόνο αποτελέσματα. Ακόμα και αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένεις , μην τα παρατάς. Πάρε το μάθημα που πρέπει και συνέχισε να προσπαθείς. Αυτός που συνεχίζει με αυτόν τον τρόπο, κάνοντας ένα βηματάκι τη φορά, είναι αυτός που τελικά κερδίζει. Η μάχη κερδίζεται πάνα πολύ πριν την τελική νίκη. Η επιτυχία είναι μία διαδικασία που αποτελείται από μικρά βήματα, αποφάσεις και πράξεις.

Αν είχα (συμπλήρωσε το κενό), θα ήμουν ευτυχισμένη
Υπάρχουν δύο τρόποι να είσαι ευτυχισμένη: Ο ένας είναι να τα έχεις όλα και ο άλλος είναι να είσαι ικανοποιημένη με αυτά που έχεις. Και οι δύο τρόποι είναι το ίδιο πράγμα. Αν αποδεχτείς και εκτιμήσεις όλα όσα έχεις τώρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχεις περισσότερη ευτυχία στο μέλλον. Η ευτυχία έρχεται όταν σταματήσεις να παραπονιέσαι για όλα τα προβλήματα που έχεις και αρχίσεις να λες ευχαριστώ για όλα τα προβλήματα που δεν έχεις. 

Μία κρίση είναι κακό πράγμα
Το κινέζικο σύμβολο για την κρίση είναι δύο σύμβολα που στη μέση τους υπάρχει ένα στυλό. Το ένα σύμβολο συμβολίζει τον κίνδυνο και το άλλο την ευκαιρία. Διαλέγεις και παίρνεις. Σε μία κρίση καλό είναι να έχεις στο νου σου τον κίνδυνο αλλά ταυτόχρονα να αναγνωρίζεις και την ευκαιρία. Τα πάντα στη ζωή, έτσι κι αλλιώς, έχουν να κάνουν με την ισορροπία. Κάθε πρόκληση, πρόβλημα και δυσκολία που εμφανίζεται είναι απλά μία άλλη ευκαίρια για να μάθεις και να ωριμάσεις. 

Είμαι πολύ μεγάλη γι’αυτό
Δεν είσαι ποτέ πολύ μεγάλη για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν 76 χρονών όταν έγινε Πρόεδρος. Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ήταν 51 όταν ζωγράφισε τη Μόνα Λίζα. Ο Κόλονελ Σάντερς στα 61 του ξεκίνησε την αλυσίδα των KFC. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα και να θυμάσαι πως ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός ή πολύ μεγάλος για να εκπληρώσεις τα όνειρά σου.

Αυτουνού του ατόμου (συμπλήρωσε το κενό) του ήρθαν όλα πολύ πιο εύκολα από ότι εμένα
Πολλοί άνθρωποι το πιστεύουν αυτό. Αλλά δεν είναι αλήθεια. Η αλήθεια είναι πως δεν έχεις ιδέα πως είναι η ζωή αυτού του ανθρώπου. Όλοι οι άνθρωποι παλεύουν με το δικό τους τρόπο. Κανείς δε γεννήθηκε με οδηγό χρήσης της ζωής. Κάθε άνθρωπος προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται όπως και εσύ. 

Μπορώ να το κάνω αύριο
Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά ψέμματα που λέμε στον εαυτό μας. Όλοι ξέρουμε, όμως, ότι δεν είναι αλήθεια. Το πρόβλημα είναι ότι πάντα νομίζεις ότι αύριο θα έχεις περισσότερο χρόνο από όσο τελικά έχεις. Μία μέρα θα ξυπνήσεις και θα διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος για να κάνεις όλα εκείνα που πάντα ήθελες. Κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Η ζωή που έχεις είναι σήμερα. 

Πηγή:http://socialista.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.