Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ!

Την άμεση αποσαφήνιση του υπουργικού σχεδιασμού για το ενδεχόμενο συγχώνευσης αστυνομικών τμημάτων στην Κορινθία ζητάει με γραπτή ερώτησή του ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας υπογραμμίζει ότι το σύνολο των αστυνομικών τμημάτων στον νομό αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή ενώ ιδιαίτερη αναφορά κάνει για τις μειωμένες περιπολίες λόγω των αυξημένων αναγκών αστυνόμευσης του Κέντρου Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στην πόλη της Κορίνθου. Ο βουλευτής της Ν.Δ. καθιστά σαφές πως πιθανή περαιτέρω αποδυνάμωση της Δ.Α. Κορινθίας ή των αστυνομικών τμημάτων εγκυμονεί εκ των πραγμάτων κινδύνους εμφάνισης περαιτέρω κρουσμάτων εγκληματικότητας στον νομό. Για τους λόγους αυτούς καλεί τον αρμόδιο υπουργό να αποσαφηνίσει άμεσα τις προθέσεις του για τα αστυνομικά τμήματα της Κορινθίας και για το ποια αφορά ο ενδεχόμενος κυβερνητικός σχεδιασμός για την συγχώνευσή τους.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρεται:
Προς: Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Θέμα: Ενδεχόμενο συγχώνευσης αστυνομικών τμημάτων στον νομό Κορινθίας
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να εισάγει στη Βουλή σχέδιο νόμου για την συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων και αστυνομικών σταθμών στα αστικά κέντρα και στις επαρχιακές πόλεις της χώρας.
Ειδικά στον νομό Κορινθίας σήμερα λειτουργούν αστυνομικά τμήματα τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή έχοντας βεβαίως σημαντικές επιπτώσεις στο ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών και της προστασίας της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας. Σημαντική εξάλλου αιτία είναι οι μειωμένες περιπολίες λόγω των αυξημένων αναγκών αστυνόμευσης του Κέντρου Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στην πόλη της Κορίνθου. H εγκληματικότητα και ειδικότερα οι ανθρωποκτονίες, οι ληστείες, οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια κάνοντας τους πολίτες να μη νιώθουν ασφαλείς ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Επίσης, έχει γίνει πια καθημερινό σχεδόν φαινόμενο η κλοπή φρεατίων, καλωδίων, γεννητριών και άλλων υλικών που διαταράσσουν την καθημερινότητα όλων των πολιτών.
Είναι σαφές πως πιθανή περαιτέρω αποδυνάμωση της Δ.Α. Κορινθίας ή των αστυνομικών τμημάτων εγκυμονεί εκ των πραγμάτων κινδύνους εμφάνισης περαιτέρω κρουσμάτων εγκληματικότητας στον νομό.
Με βάση τα παραπάνω, και λαμβάνοντας υπόψη τη δεδομένη υποχρέωση του κράτους να προστατεύει και να εξασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
- Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου αναφορικά με τα αστυνομικά τμήματα σε όλη την επικράτεια; Έχει καταρτιστεί ή σκοπεύει να καταρτίσει στο αμέσως επόμενο διάστημα κάποιο σχέδιο; Θα υπάρξουν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων;
- Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου ειδικότερα για την Κορινθία; Αν υπάρχει σχέδιο συγχώνευσης ποια τμήματα της Κορινθίας αφορούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.