Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!

Του Γιάννη Αραχωβίτη*

Πολλές φορές επαναπαυόμαστε και περιμένουμε μια παλιά μας επιτυχία να μας εξασφαλίσει το μέλλον. Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει. Το «φρέσκα κουλούρια!» ισχύει στην ζωή. Τις δυνατότητές μας και την αξία μας θα πρέπει να τις πιστοποιούμε μέσα από τις καθημερινές μας πράξεις.
Το να αναπαυόμαστε στις δάφνες του παρελθόντος και να περιμένουμε το κόσμο να τρέχει ξοπίσω μας και να μας κάνει τεμενάδες σήμερα είναι τουλάχιστον άτοπο.
Σίγουρα ο σεβασμός και ο θαυμασμός ανήκει σε αυτούς που κάποτε πρόσφεραν πολλά. Αλλά μέχρι εκεί. Η καθημερινότητα είναι σκληρή, αδυσώπητη και καθημερινά υπάρχουν νέες προκλήσεις και νέες ανάγκες. Κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει την ζωή σε κάποιον μακρινό παρελθόν. Το τι γίνεται εδώ και τώρα είναι που μετράει. Η ανάγκη σε προσγειώνει θέλεις δεν θέλεις. Γιατί αλλιώς τα γεγονότα σε ξεπερνούν και σύντομα γίνεσαι γλυκιά ανάμνηση μεν, αλλά ταυτόχρονα εύθραυστος και αδύναμος να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του σήμερα.
Ας αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και ας ασχοληθούμε σοβαρά, με υπομονή και επιμονή. Δεν μπορείς να ζεις στο παρελθόν. Η ζωή σου είναι εδώ. Πάρε τα μαθήματα και την έμπνευση από τα παλιά αλλά πάλεψε στο γήπεδο του τώρα. Γίνε δυνατός! Κυνήγα τις επιλογές και τις εναλλακτικές που θα σου δώσουν δυνατότητες και ισχύ. Με το απλώς να αναπολείς τα χαμένα μεγαλεία δεν μπορείς να αλλάξεις τα δεδομένα του σήμερα. Σήκωσε τα μανίκια και πρόσφερε καθημερινά έργο ικανό να σου λύσει τα προβλήματα, να σε ανεβάσει επίπεδο στο σημερινό πολιτικοοικονομικό γίγνεσθαι.

 
* Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, ιδρυτής του SuccessMentor & του StarDogs Positive Training

Πηγή: http://enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.