Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ;

Γράφει η συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

Κάποιες καταστάσεις δεν τελειώνουν απλά αλλάζουν επίπεδο, διάσταση. Αλλάζεις μοιραία κι εσύ μέσα από αυτές και τίποτα δεν θυμίζει το χθες. Τα «πρέπει» γίνονται «χρειάζεται» και τα «γιατί» γίνονται «επειδή»…. Αν θες αληθινά κάτι να μην τελειώσει, αν δεν είσαι έτοιμος να το αφήσεις, απλά δώσε του τον χώρο που έχει ανάγκη για να κινηθεί.
Μπορεί να μεγαλώσει, μπορεί να μικρύνει, τα μεγέθη είναι πολύ σχετικά αφού είναι επιστημονικώς αποδεκτό πως οι διαστάσεις είναι πολλές περισσότερες από αυτές που νομίζαμε μέχρι τώρα. Και τελικά οι διαστάσεις που βλέπουμε είναι απλά οι διαστάσεις που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ή που επιλέγουμε να βλέπουμε. Όλα είναι εκεί, εσύ πού θες να είσαι;…. Το μακριά δεν σημαίνει απαραίτητα χώρια, το κοντά δεν σημαίνει απαραίτητα μαζί. Αγάπη είτε είναι ερωτική είτε φιλική, συγγενική κτλ δεν σημαίνει πως πρέπει να προσφέρεται με τον όρο της κοντινής απόστασης.
Δηλαδή όποιος φεύγει μακριά παύει να αξίζει την αγάπη σου, έτσι απλά σταματάς; Γιατί να πληγώνει η απόσταση, γιατί να φοβίζει; Όλα είναι “κατάσταση” μυαλού χρειάζεται μόνο να τροποποιήσεις τον τρόπο που την προσέφερες. Τότε με αγκαλιά, τώρα με λέξεις που αγκαλιάζουν, τότε με οπτικό χαμόγελο τώρα με γέλιο που φέρνει χαμόγελο. Οι τρόποι είναι πολλοί, το μόνο που χρειάζεται είναι η ωριμότητα και η πρόθεση του τι θέλεις να έχεις στη ζωή σου, γιατί και το πώς φτιάχνεται. Η ειλικρίνεια και η ελευθερία είναι από τα πιο σημαντικά συστατικά του πώς είναι υγιές να βιώνεις την αγάπη.
Να είσαι ελεύθερος και να αισθάνεσαι ελεύθερος σε σχέση με τους ανθρώπους που αγαπάς. Να επιτρέπεται η απουσία, η σιωπή μα όχι η εξαφάνιση. Όταν κάποιος επιλέγει να φύγει το πιο σημαντικό είναι να εκφράσει πως έτσι νιώθει να κάνει. Το γιατί, πολλές φορές δεν το γνωρίζει ούτε ο ίδιος. Όλοι έχουμε ανάγκη να ψάξουμε στο κάπου, στο άγνωστο, αυτό που δεν είναι δίκαιο να πράξουμε, είναι το να αποχωρήσουμε χωρίς αντίο κι ας μην υπάρχει εξήγηση.
Η ανιδιοτελής αγάπη δεν χρειάζεται εξηγήσεις, χρειάζεται μόνο να σωπάσεις με λόγια και να μιλήσεις με σιωπές. Τα λόγια είναι στα μάτια και είναι ο μόνος σύντροφος που δεν θα σου πει ποτέ ψέματα και η αληθινή αγάπη είναι η αλήθεια που κατοικεί στο βλέμμα της σιωπής!

Πηγή: http://enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.