Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!

 

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
Έχει γίνει φανερό από καιρό πως η Λέσβος είναι κάρφος στον ακροδεξιό οφθαλμό, τοπικό και πανελλαδικό. Παρότι στο νησί πέφτει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγιάς, η παράδοσή του, η ιστορία του, δεν επέτρεψε να διαβρωθεί η ψυχή της συντριπτικής πλειονότητας των κατοίκων του, να φαρμακωθεί από το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας και της ξενηλασίας που ξερνούσαν συστηματικά οι μονοπωλιακοί επαγγελματίες του πατριωτισμού.
Προβλήματα υπήρχαν και υπάρχουν. Και διαμαρτυρίες. Στρέφονται όμως πρωτίστως κατά της κυβέρνησης και της επόπτριάς της, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ελλάδα και Ευρώπη, απιστώντας κατ’ επανάληψη σε δεσμευτικές υποτίθεται υποσχέσεις, εγκλώβισαν στη Μόρια, σε τρισάθλιες συνθήκες, έναν πολύ μεγάλο πληθυσμό προσφύγων και μεταναστών· τα προβλήματα ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικών φυλών και θρησκευτικών αντιλήψεων δεν θα έλειπαν ακόμα κι αν συνυπήρχαν για τόσον χρόνο σε ιδεώδες περιβάλλον. Για να τηρηθεί η συμφωνία με την Τουρκία, συμφωνία που καταγγέλλεται δικαίως απ’ όλες τις διεθνείς οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων· για να σταλεί αποτρεπτικό μήνυμα στη Συρία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, και για να μην ενοχληθούν οι ποικίλοι Ορμπαν της ηθικά γερασμένης ηπείρου μας, η Μόρια κατάντησε ένα εργαστήριο εξουθένωσης ανθρώπων και ευτελισμού τους.
Ένα τέτοιο πεδίο είναι ιδανικό για να δράσουν κάθε είδους προβοκάτορες. Και έδρασαν. Συστηματικά. Οι πλαστές ειδήσεις ακολουθούσαν η μια την άλλη. Πρόσφυγες που τάχα αφοδεύουν σε εκκλησάκι στον Μόλυβο. Πρόσφυγες που τάχα βεβηλώνουν την εικόνα του Ταξιάρχη σε περίπτερο· τίποτε τέτοιο δεν έδειχνε το φιλμάκι, αλλά το δηλητήριο δηλητήριο. Άλλοι πρόσφυγες που τάχα αρπάζουν ένα αρνί, το σφάζουν, κι όταν ο βοσκός τούς πιάνει επ’ αυτοφώρω, τον απειλούν με τα μαχαίρια τους· και πάλι, το βιντεάκι άλλα έδειχνε, όπως και η απόδειξη αγοράς από το κρεοπωλείο, αλλά οι δηλητηριαστές δηλητηριαστές.
Ώσπου προχθές οι ακροδεξιές δυνάμεις, ντόπιες και εισαγόμενες –η «Πατριωτική Κίνηση», χρυσαυγίτες και χουλιγκάνοι–, με το γνωστό σθένος τους και με την κάλυψη της Αστυνομίας (ο εκδημοκρατισμός της οποίας βρίσκεται σε επίπεδα 1975), επέπεσαν κατά των Αφγανών που τόλμησαν να ζητήσουν μερίδιο στην αξιοπρέπεια. Με ναυτικές φωτοβολίδες, γαλλικά κλειδιά και πέτρες κατά γυναικών και παιδιών, και με το σύνθημα «Κάψτε τους ζωντανούς», έδειξαν τι εστί γονίδιο φιλοξενίας. Και τώρα πανηγυρίζουν στα σόσιαλ μίντια. Οι άθλιοι.

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.