Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ "ΚΑΡΥΔΟΤΣΟΥΦΛΟ" ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ...!

του Δημήτρη Καραπατά*


Εκ προοιμίου διευκρινίζω, πως οι πεποιθήσεις μου και η απροσμέτρητη αγάπη που έχω για το Λουτράκι, με έχουν ανακηρύξει σε πολίτη του ουδέτερου χώρου.
Θα στηρίζω εκθύμως ότι είναι χρήσιμο και ωφέλιμο για το Λουτράκι, ενώ θα στηλιτεύω όλες εκείνες τις πολιτικές, που φαλκιδεύουν τα δημόσια συμφέροντα, αμαυρώνουν το Λουτράκι και στην πράξη ακυρώνουν τη λαϊκή εντολή. 
Παρενθετικώς αναφέρω, πως οι αποφάσεις που υποβαθμίζουν το Λουτράκι δεν μπορούν να κερδίζουν κανένα λαϊκό έρεισμα, αλλά ούτε μπορούν να πριμοδοτούνται με την εμπιστοσύνη του κόσμου! Αντίθετα αυτές πρέπει να καταδικάζονται στην περιφρόνηση και στην πολιτική κατακραυγή.

Ο λόγος φυσικά για την εκτεταμένη καταστροφή που προξένησε με την ορφανή από επιστημονική υποστήριξη παρέμβαση του, στο παραλιακό μέτωπο, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κωνσταντίνος Παντελέου. 
Μια παρέμβαση που δημιουργεί σε όλους συνειρμικές σκέψεις που συσχετίζονται μόνο με εικόνες μιζέριας, δυστυχίας, ένδειας προγραμματισμού, ενώ εν τοις πράγμασι μετατρέπει σε κρανίου τόπο και σεληνιακό τοπίο την παραλία μας.
Γιατί δεν είναι δυνατόν, στην πόλη των νερών, να ξηλώνεται το σιντριβάνι επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη και Ποσειδώνος, χωρίς ουσιαστικό λόγο και χωρίς να έχει σχεδιασθεί εκ προοιμίου, το τι θα αντικαταστήσει το κενό που αφήνει πίσω του, ένα στολίδι που μέχρι χθες αποτελούσε πόλο ομορφιάς για το παραλιακό μέτωπο. 
Ωστόσο αυτή η εξαφάνιση του υπάρχοντος σιντριβανιού μεγαλώνει στο έπακρο την υπάρχουσα εικόνα απαξίωσης του παραλιακού μετώπου, από την χρόνια εγκατάλειψη και την πλημμελή συντήρησή του.
Η επιλογή του νεόκοπου αντιδημάρχου δεν είναι απλά μια προσωπική πολιτική του ήττα, αλλά είναι ήττα ολόκληρου του Λουτρακίου στα μάτια του επισκέπτη και αποτελεί αποθαρρυντικό παράγοντα επισκεψιμότητας με άμεσα δυσμενή αποτελέσματα στο επιχειρείν και στο κοινωνικό σύνολο.
Ο θεσμικά αρμόδιος, πρέπει να δίνει λύσηστα άμεσα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εικόνα της πόλης, ώστε να εξασφαλίζεται η αναβάθμιση της καθημερινότητας του δημότη με την αναβάθμιση της εικόνας της πόλης, ώστε αυτή να γίνεται πόλος έλξης επισκεπτών!
Και ούτε μπορεί να ενοχοποιείται ολόκληρο το Λουτράκι, για αψυχολόγητες αποφάσεις και παράτολμους χειρισμούς, που λαμβάνουν - ανήμποροι από ότι δείχνουν τα πράγματα-να δώσουν τις κατάλληλες λύσεις (σε ορισμένα θέματα) ταγοί. 
Γιατί αυτές οι ακραίες παρεμβάσεις τους, μετατρέπουν την πόλη σε καρυδότσουφλο της "συγκυρίας" και της πολιτικής αφροσύνης.
Συν τοις άλλοις, είναι και ακραία αντίφαση από την μία να ξοδεύεις σαν Δήμος, χρήματα των δημοτών για την διαφημιστική προβολή σου, ώστε να διεκδικήσεις καθοριστικό ρόλο στις τουριστικές εξελίξεις, να θες να συγκαταλέγεσαι στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, και από την άλλη να λαμβάνεις αποφάσεις - ερήμην της κοινής βούλησης και των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου σου- που ισοπεδώνουν και υποβαθμίζουν τον τόπο σου, και τον μετατρέπουν σε σπασμένο καθρέφτη.
Τα δε ήκιστα πειστικά σοφίσματα του τύπου, "χάλασε αλλά δεν μπορέσαμε να το φτιάξουμε" ή το ολάνθιστο και πεφωτισμένο "στο σημείο εκείνο δεν προβλέπεται συντριβάνι με την ανάπλαση της παραλίας που ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" δεν πείθουν κανένα εχέφρων πολίτη που αγαπάει τον τόπο του και δεν θέλει να τον βλέπει σε μαρασμό και φθίση!
Γιατί όποιος θέλει να λύσει προβλήματα βρίσκει τρόπο, όποιος δεν θέλει, επινοεί προφάσεις και δικαιολογίες.

*Αναδημοσίευση από το προσωπικό του facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.