Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ Κ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ!

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος
  • Περαχώρα, 20 Απριλίου 2018


Κατάμεστο το Νέο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, στο άνοιγμα της αυλαίας, που λειτούργησε, ως κύτταρο θεατρικής παιδείας, για έξι μήνες. Ερασιτέχνες ηθοποιοί τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας, αλλά επαγγελματίες στη σκηνή, απέδωσαν τους ρόλους τους εκπληκτικά, με δύναμη ψυχής και περίσσιο θάρρος.
Η απόλυτη επιτυχία σε όλο της το μεγαλείο. Οι θεατές, όρθιοι, χειροκροτούσαν παρατεταμένα, με το κλείσιμο της αυλαίας. 



Η κα Ξένια Ζερβού

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η παρουσία, ο χαιρετισμός και η βράβευση της κας Ξένιας Ζερβού -κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Παντελή Ζερβού, καταγόμενου εκ Περαχώρας- αφού υπήρχε αφιέρωμα στη μνήμη του, το οποίο ανέγνωσε η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου κα Νίκη Λάππα. 

Ο σκηνοθέτης κ. Θόδωρος Μαραγκός, ο οποίος παρακολούθησε την παράσταση, με τα δύο μονόπρακτα  ''Ο Δρόμος'' και "Το Γράμμα'', του συγγραφέα- σκηνοθέτη Γιάννη Αικατερίνη, εκφράστηκε, με κολακευτικά λόγια, για το πρωτόγνωρο αυτό εγχείρημα του χωριού μας, στον συνεργάτη κ. Θανάση Κ. Πρωτοπαππά.  


Παρόντες στην πρεμιέρα ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Πρωτοπαππά, ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σακελλαρίου, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κώστας Λογοθέτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Φίλιππας Θυμής, Στάθης Συλαϊδής και Μιχάλης Κλεπετσάνης, ο εκδότης της εφημερίδας το ΒΗΜΑ Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Γιαλοψός, ο δάσκαλος κ. Νικόλαος Γεωργίου, ο οποίος συνέταξε την πλήρως εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη ιστορική έρευνα-μελέτη, με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κας Αγγελικής Βουδούρη και ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, για να προταθεί η καθιέρωση της Μάχης της Περαχώρας, ως Ετήσια Τοπική Εθνική Εορτή, στην Επίσημη Πολιτεία και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων κ.α.


Ο κ. Νικόλαος Γεωργίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας απένειμε τιμητικό δίπλωμα στον κ. Γιάννη Αικατερίνη και αναμνηστικά διπλώματα στους ηθοποιούς, καθώς και στους συντελεστές-εθελοντές της απόλυτης επιτυχίας.



Την θεατρική ομάδα αποτελούσαν: Γιώργος Χρυσούλας, Φανή Πρωτοπαππά - Γλυκοφρύδη, Παναγιώτης Πρωτοπαππάς, Χρήστος Παντελέου, Μαρίκα Κολλιάκου, Παναγιώτης Παππάς, Χαρά Βασιλείου, Φωφώ Παππά. 


Ο συγγραφέας-σκηνοθέτης κ. Γιάννης Αικατερίνης με τον σκηνοθέτη κ. Θόδωρο Μαραγκό

Όσα συγχαρητήρια κι αν δοθούν δεν είναι δυνατόν να αποδώσουν το πραγματικό μέγεθος του επιτεύγματος αυτής της αξιοθαύμαστης πρωτοβουλίας και προσπάθειας για τη συγκρότηση θεατρικής ομάδας, αφού όλοι οι ηθοποιοί, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους, απέδειξαν, επί σκηνής, ότι εκπέμπουν το δικό τους φως πολιτισμού, αφού ηθοποιός σημαίνει φως.

























































 
















 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.