Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Ο ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ!

Μίνα Αγγελίνη

Η φωτογραφία δείχνει έναν άνδρα με μάσκα να τρέχει τυλιγμένος στις φλόγες, ενώ διαδηλώνει στο Καράκας, κατά τη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων στη χώρα του Μαδούρο
Ο φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Ρονάλντο Σέμιντ, απέσπασε το βραβείο της καλύτερης Φωτογραφίας για το 2018.
Η φωτογραφία που διακρίθηκε δείχνει έναν άνδρα με μάσκα να τρέχει τυλιγμένος στις φλόγες, ενώ διαδηλώνει στο Καράκας, κατά τη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων στη χώρα του Μαδούρο. 
Το φωτογραφικό στιγμιότυπο, που ελήφθη κατά τη διάρκεια αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που ζητούσαν την παραίτηση του Μαδούρο το Μάιο του 2017, προκάλεσε βαθιά συναισθήματα, όπως αποφάνθηκε η κριτική επιτροπή. 
Ο φωτογράφος Ρονάλντο Σέμιντ βρέθηκε στο Καράκας για να «καλύψει» τις διαδηλώσεις για το πρακτορείο του «AFP». Με τον φακό του απαθανάτισε τον 28χρονο Βίκτορ Σάλαζααρ που ενώ έτρεχε, είχε τυλιχθεί στις φλόγες και μαζί με άλλους διαδηλωτές προσπαθούσαν να καταστρέψουν μια μηχανή αστυνομικού. Το στιγμιότυπο σημειώθηκε στις 3 Μαΐου του 2017.
Ο νεαρός διαδηλωτής νοσηλεύτηκε με εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού.
«Η φωτογραφία της χρονιάς πρέπει να αναφέρει ένα γεγονός ... πρέπει επίσης να εγείρει ερωτήματα ... πρέπει να εκφέρει μια άποψη για το τι συνέβη στον κόσμο αυτή τη χρονιά», δήλωσε η Μαγκνταλένα Χερέρα, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.
«Αυτή είναι μια κλασική φωτογραφία, αλλά έχει μια στιγμιαία ενέργεια και δυναμική. Έχει χρώματα, κίνηση και είναι πολύ καλά σύνθεση, έχει δύναμη», προσθέτει.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.