Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!

 

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Το βάρβαρο πρόσωπο της κοινωνίας κατάτρυχε την τραγική βρεφοκτόνο μητέρα όταν έκανε την αποτρόπαιη πράξη. Μια κοινωνία έτοιμη να καταδικάσει, να πετροβολήσει, να απομονώσει, να κυνηγήσει ένα λάθος από αυτά που εκατομμύρια εκατομμυρίων νεαρών γυναικών έχουν κάνει και θα ξανακάνουν.
Απουσιάζει παντελώς η απλή εκδήλωση της ελάχιστης αγάπης που δικαιούται κάθε άνθρωπος. Το δείχνει η εγκατάλειψη: από τον άνδρα-εραστή, που έχει ο ίδιος πανικοβληθεί, ίσως γιατί διαφορετικά τα είχε λογαριάσει – για τον οποίο δεν γνωρίζουμε, όμως, αν του δόθηκε η ευκαιρία να διαλέξει τι πρέπει να κάνει.
Δείτε ένα σχολείο που δεν βοηθά τους νέους να μάθουν, να σκεφθούν και να προετοιμαστούν για όλα τα ενδεχόμενα. Κυρίως, όμως, για την ετοιμότητα και υπευθυνότητα με την οποία πρέπει να απολαύσουν τις ελευθερίες που αναδεικνύουν τη σεξουαλικότητά τους. Τη διάκριση αυτής της τόσο όμορφης νεανικής ορμής από τη σύλληψη, γέννηση, τροφή και ανατροφή ενός παιδιού. Ολα συγκεχυμένα, στο μυαλό μιας νεαρής γυναίκας που τα έχει χαμένα, που δεν γνωρίζει πώς να μιλήσει και με ποιον για να γνωρίζει τα δικαιώματά της και να αποφασίσει ως ενήλικο και υπεύθυνο άτομο αν θέλει να γεννήσει ή να διακόψει την κύηση. Κάποια σοβαρή εξήγηση πρέπει να υπάρχει, πώς είναι δυνατόν η μεροκαματιάρα μητέρα να μην έχει καταλάβει, γυναίκα η ίδια, ότι μια άλλη γυναίκα, δίπλα της και μάλιστα σάρκα της, κυοφορεί. Δεν την επηρεάζει η υψικάμινος των βίαιων συναισθημάτων που συνταράσσουν τη νεαρή έγκυο;
Το σύνδρομο της Μήδειας, μια μορφή σαδισμού, χρησιμοποιούν οι ψυχολόγοι όταν θέλουν να εξηγήσουν τη βία που χρησιμοποιεί η γονέας για να πιέσει τον άλλο γονέα, κυρίως σε περιπτώσεις χωρισμού. Οι αρνητικές επιπτώσεις στα ίδια τα παιδιά είναι τρομακτικές. Δυστυχώς, η κοινωνία μας, έχοντας εναποθέσει την αποκλειστική ευθύνη στη φυσική μητέρα, ξεχνά να κοιτάξει πόσο (αν)έτοιμες είναι πολλές γυναίκες να φέρουν το βάρος της μονογονεϊκής ανατροφής του παιδιού. Η νεαρή γυναίκα της Νέας Σμύρνης ξεχείλισε από τη βία που ενστάλαξαν μέσα της οι γονείς, ο εραστής, ίσως κάποιοι φίλοι αλλά και τα μέσα διεπικοινωνίας, που κυριαρχούν στις ζωές των πολλών και προστάζουν τις ψυχές των πιο αδύνατων ανάμεσά μας.
Σωστά διέγνωσε: τα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να την καταδικάσουν στο εξώτερο πυρ της κοινωνικής καταφρόνησης. Χωρίς να γνωρίζουν τίποτε, επιστράτευσαν όλα τα κλισέ μιας σαδιστικά αυθόρμητης σκληρής καταδίκης, χρησιμοποιώντας αποσπασματικές ακριτομυθίες κάποιων αστυνομικών που παρανόμως μεταδίδουν τα πρώτα, προφανώς ασυνάρτητα, λόγια της βρεφοκτόνου. Απελπισία!

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.