Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ!

Image result for παιδικές χαρές

Η νέα Δημοτική αρχή του Γ. Γκιώνη για τα έργα της ανάπλασης στις παιδικές χαρές του Λουτρακίου (Πλατεία Αλώνια, Πλατεία Παιδιού) της Περαχώρας των Ισθμίων (Πλατεία Κυρά Βρύσης) και των Αγίων Θεοδώρων (Δυτική Πλατεία Εθνικής Αντίστασης) έχουν σαν στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση και ασφάλεια των χώρων των παιδικών χαρών, ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης, ψυχαγωγίας και μάθησης για μικρούς και μεγάλους.
Αναλυτικότερα θα τοποθετηθούν δάπεδα ασφαλείας (πάχους 40mm – 50mm -70mm), όργανα και εξοπλισμός παιδικών χαρών(σύνθετα συγκροτήματα με τσουλήθρες, αναρριχητικές δραστηριότητες, τούνελ και πάνελ δραστηριοτήτων, χωροδικτύωματα, κούνιες παιδιών και νηπίων, τραμπάλες ελατηρίων, ζωάκια ελατηρίου κα).
Η ανακατασκευή θα γίνει με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ώστε κάθε παιδική χαρά να λαμβάνει πιστοποίηση καταλληλότητας πράγμα που λίγοι δήμοι το έχουν πετύχει καθώς είναι δύσκολο στην παρούσα οικονομική πραγματικότητα να καλυφτεί το κόστος των ειδικών υλικών που απαιτούνται.
Το έργο που έχει ενταχτεί στο πρόγραμμα «Βελτίωση εξοπλισμού Παιδικών Χαρών στο Δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων» έχει συνολικό προϋπολογισμό 180.000€ έχει δημοπρατηθεί και οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα Το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως 30/4/2015.
Τέλος όλα τα όργανα των παιδικών χαρών θα έχουν προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ υπήρξε αρχιτεκτονική μελέτη του χώρων ο οποίοι διαμορφώθηκαν έτσι ώστε οι δραστηριότητες των νηπίων, αλλά και των μεγαλύτερων παιδιών να γίνονται σε ένα χώρο περιφραγμένο, ευχάριστο και ψυχαγωγικό.

Ο Αντιδήμαρχος
Τ.Υ.- Πολεοδομίας – Πολιτικής Προστασίας
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.