Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΜΟΝΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΕΙΟ;

Της Ρίνας Σερέτη


Ο Θεός εποίησε τον κόσμο με Σοφία, αυτή τη βαθιά γνώση που μοιάζει τα πάντα γύρω της μοναδικά, ξεχωριστά! Και εσύ είσαι πλάσμα Του Θεού! Είσαι μοναδικός και όμως μέσα σου ζει το ανικανοποίητο, αυτή η δίψα να τα διεκπεραίωνεις όλα άψογα και χωρίς λάθη! Να φαίνεσαι τέλειος, να δείχνεσαι. Αισθάνεσαι όμως έτσι; Είσαι; Θες να είσαι με εγωισμό τέλειος ή με ταπεινότητα; Πιστεύεις πως το να είσαι τέλειος είναι ταξίδι με τελικό προορισμό;
Μα η τελειότητα περικλύει μέσα της την ομορφιά της αέναης βελτίωσης. Δεν υπάρχει το τέλειο σε απόλυτους αριθμούς παρά μια διαρκής εξέλιξη προς το καλύτερο. Δεν υπάρχουν ακριβείς κανόνες για την τελειότητα, όλα είναι πώς αισθάνεσαι και αντιλαμβάνεσαι την ζωή ανάλογα με τις εμπειρίες σου την κάθε στιγμή. Κι αν το δεις αλλιώς η τελειότητα έχει κανόνες που μοιάζουν σαν τις εποχές του χρόνου και τον ποταμό.
Η ζωή είναι ο ποταμός, σαν θα τον ακολουθήσεις κυλάς με τις εποχές του χρόνου. Πότε καλοκαίρι ζέστη ξηρασία, κίνηση αργή, πότε χειμώνας, φθινόπωρο με κύλισμα δυνατό και καταρράκτες, πότε πάγος, ακινησία ή απλώς γλύστρημα. Είναι και η γλυκιά αρμονία της άνοιξης που σε γαληνεύει και σε ταξιδεύει σιγοτραγουδώντας. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξέρεις κολύμπι! Κι αν γνωρίζεις, χρησιμοποίησε την γνώση σου αυτή με σοφία επειδή αυτά που ξέρει το μυαλό κάποιες φορές μας απομακρύνουν από την καθαρότητα της διαίσθησης. Την γνώση αυτή που έρχεται από την φωνή της αλήθειας που φωλιάζει μέσα σε κάθε άνθρωπο από την γέννησή του.
Το κολύμπι στο ποτάμι είναι το μυαλό, είναι στιγμές που η λογική μας πάει ενάντια στην ορμή του, είναι ο φόβος να αφήσεις να αφεθείς, είναι η παράνοια των στεγνών υπολογισμών. Και όμως πολλές φορές το να παίρνεις φόρα και να κολυμπάς γρήγορα για να προλάβεις την ορμή αυτή δεν είναι απαραίτητα σωστό και ασφαλές. Σημασία έχει να προσαρμόζεσαι στις αλλαγές, να τις διακρίνεις. Αισθάνσου την τελειότητα σαν να είναι χορός. Χρειάζεται να μαθαίνεις τα βήματα, θαρρείς φτιάχτηκαν μόνο για τη συγκεκριμένη «χορογραφία «. Επειδή κάθε στιγμή είναι μοναδική και δεν επαναλαμβάνεται.
Προσαρμογή μα όχι συμβιβασμένη παράδοση! Η τελειότητα είναι μια ατελείωτη προσαρμοστικότητα στο κάθε τι που συμβαίνει γύρω μας. Τέλειο δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο αυτό που αναγνωρίζει η ψυχή σου ως βελτιωμένη συνέχεια σου. Ένα μοίρασμα εμπειριών είναι η τελειότητα στη ζωή. Μοίρασμα στον αργό και πότε γρήγορο γήινο χρόνο, στους συνανθρώπους σου, στον τρόπο που εκφράζεσαι. Όλα μπορούν να γίνουν τέλεια ακόμη και για όσους κουβαλούν άσχημες εμπειρίες και αισθάνονται βάρος. Όσο μπορείς δες πού λύγισες, πού προχώρησες, γιατί βάρυνες και πού έμεινες πίσω… Όσο μπορείς καθάρισε και απελευθερώσου.
Μόνο καθαρός μπορείς να πορευτείς προς την τελειότητα που αναγνωρίζει η ψυχή σου. Απελευθερώσου και αποδυνάμωσε όλους τους φόβους που τους επιτρέπεις να αποδυναμώνουν εσένα! Άλλαξε το φορτίο σου-βάρος, μετάτρεψέ το σε δύναμη. Γίνεται! Μπορείς! Έχεις όλες τις προδιαγραφές για να εξελίξεις την στην ζωή σου. Να την οδηγήσεις στην φωτεινή τελειότητα. Και να είναι ένα ταξίδι δίχως τελειωμό που θα γίνεται ολοένα και πιο φωτεινό! Έχεις μυαλό, νόηση, λογική, ένστικτο, διαίσθηση, αισθήσεις. Χρησιμοποίησέ τα!
Μάθε από τις εμπειρίες σου, νιώσε την ζεστασιά από το χαμόγελό σου, πιες το δάκρυ σου να ξεδιψάσεις και κάνε δρόμο διαφυγής όλες τις αυλακιές στο πρόσωπό σου από κάθε σου κλάμα, από κάθε προσπάθεια να γίνεις καλύτερος! Είμαστε άνθρωποι με αδυναμίες και σκοτεινά σημεία μα μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, μπορούμε να φωτίσουμε κάθε μας σκοτάδι. Α! Και μην ξεχάσεις ποτέ πως ό,τι ψάχνεις και ό,τι ανακαλύπτεις με την ψυχή και την καρδιά σου είναι πάντοτε τέλειο…

Πηγή:enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.