Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΓΙΟΡΤΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ & ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ- ΚΟΡΙΝΘΟΣ 
Διεύθυνση: Περιγιάλι Κορινθίας, Κροκιδά 62 (Έναντι Αγίας Σωτήρας) 
Τηλ.: 2741087861, 6906237876 
E-mail: unescop.domikorinthos@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΟΡΤΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ & ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ

Παρουσία πλήθους ωφελουμένων οικογενειών και συμπολιτών μας πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2016, που διοργάνωσαν με πνεύμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και ο Δήμος Κορινθίων, στο κτίριο των μόνιμων Κοινωνικών Δομών για την Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας στο Περιγιάλι Κορινθίας. 
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Αρκάδιος Ράζνυ, εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κορινθίας κ. Διονυσίου, μεταφέροντας τις ευχές του στους παρευρισκόμενους. Παρουσιάσθηκαν και βραβεύθηκαν οι Eθελοντές Χορηγοί, που συμβάλλουν σημαντικά με τις προσφορές τους στη λειτουργία των Δομών, ενώ οι συμμετέχοντες διασκέδασαν σε χαρούμενο κλίμα και απόλαυσαν παραδοσιακές γευστικές δημιουργίες από τον μπουφέ, που στήθηκε με τη συμμετοχή των ωφελουμένων. Στα πλαίσια της λειτουργίας της Τράπεζας Χρόνου πραγματοποιήθηκε Bazaar ανταλλαγής τροφίμων, ρούχων, παπουτσιών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
Στη Γιορτή παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Μελέτης, ο Πρόεδρος του Κ.Ε.Π.Α.Π. κ. Παναγιώτης Λαμπρινός, ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου κ. Παρασκευόπουλος Κων/νος, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Περιγιαλίου κυρία Περσεφόνη Βούρου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Κορινθίας κ. Γεώργιος Κουρεμένος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού & Πολιτιστικού Κέντρου Λεχαίου κ. Γεώργιος Γεωργίου, η Πρόεδρος του Χορευτικού & Λαογραφικού Συλλόγου Άσσου «ΡΕΑ» κυρία Άννα-Μαρία Σακελλαρίου και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Λεχαίου « Η Πρόοδος» κυρίες Κριτσελά Σοφία και Παναγοπούλου Δέσποινα.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, ανέφερε μεταξύ άλλων στο καλωσόρισμα που απηύθυνε στους συμμετέχοντες: 
«Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό όπως και όλα τα στελέχη του Δήμου που μας άνοιξαν το δρόμο και μας ενέπνευσαν για να δημιουργήσουμε μια από τις πλέον σύγχρονες και ζεστές δομές σε ολόκληρη τη χώρα. Οι Δομές μας είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για την οικογένεια και τα παιδιά. Δημιουργήθηκαν για να υποστηρίζουν τους συμπολίτες μας με επαγγελματισμό και αλληλεγγύη, όσους χρειάζονται την κοινωνική μας αρωγή εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Αποτελεί στοίχημα για εμάς η καθημερινή βελτίωση των υπηρεσιών μας και περιμένουμε τις προτάσεις σας για να το πετύχουμε. Είναι χρέος όλων μας να μην υπάρχει ούτε μια οικογένεια χωρίς έστω ένα πιάτο φαγητό. Ευχαριστούμε τους Χορηγούς μας, που μας δίνουν τη δύναμη και τα εφόδια για να συνεχίσουμε το έργο μας και όλους εσάς που δείχνετε ότι έχετε αγκαλιάσει τη νέα αυτή προσπάθεια του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και του Δήμου Κορινθίων. Ελπίζουμε το 2016 να είναι η χρονιά που θα αλλάξει τη κατάσταση για τη χώρα μας και θα μας επιτρέψει να εργαστούμε περισσότερο με στόχο την επιμόρφωση των πολιτών και την καλλιέργεια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Καλή Χρονιά σε όλους». 
Ο Πρόεδρος του Κ.Ε.Π.Α.Π. κ. Παναγιώτης Λαμπρινός τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελείται στην περιοχή από τις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας, συνεχάρη τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Ι. Μαρωνίτη και το προσωπικό και τόνισε ότι η συνεργασία με το Δήμο και το Κ.Ε.Π.Α.Π. θα συνεχισθεί με πολλές πολιτιστικές δράσεις. 
Τη λειτουργία των Δομών στηρίζουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», που χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Εθελοντές - Χορηγούς μας που αγκαλιάζουν έμπρακτα την προσπάθεια μας και συμβάλλουν σημαντικά στη λειτουργία των Δομών: 
«PIETRIS BAKERY-CATERING» (78ο Χλμ. Ν.Ε.Ο.Α.Κ. – Ισθμός Κορίνθου) 
Οπωροπωλείο Περιγιαλίου «Κατ’Εποχήν» 
Κρεοπωλείο Περιγιαλίου, Λαφαζάνης Δ. Ευθύμιος 
Εμπόριο Φρούτων & Λαχανικών Υιοί Κων. Μαρμαρά ΕΠΕ (Μαγούλα Κορινθίας) 
Σύλλογος Γυναικών Λεχαίου «Η Πρόοδος» 
Πνευματικό & Πολιτιστικό Κέντρο Λεχαίου 
Δημοτικό Σχολείο Περιγιαλίου 
2ο Γυμνάσιο Κορίνθου 
Τροχαία Κορίνθου 
Νερά «ΖΗΡΕΙΑ» (Καλλιάνοι, Κυλλήνη, Κορινθίας) 
Νερά «ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ» 
Κεχρολόγος Bakery & Luxury Pastry 
Φούρνος «Αλευριάδης» (Κανταρέ, Κόρινθος) 
Φούρνος «Βατουσιάδης» (Πατρών, έναντι Δ.Ο.Υ. Κορίνθου) 
Φούρνος «Ελιόψωμο» (Εθνικής Ανεξαρτησίας & Αδειμάντου, Κόρινθος) 
Βιβλιοπωλείο «Βιβλιαγορά» (Εθνικής Αντιστάσεως 60, Κόρινθος) 
Βιβλιοπωλείο «Κιβωτός» (Κολιάτσου 58, Κόρινθος) 
Βιβλιοπωλείο «Κουκίδα» (Απ. Παύλου 64, Κόρινθος) 
Αrt Glass Τζάμια – Κρύσταλλα (Κροκιδά Σωτηρίου 37, Κόρινθος) 
Κουρούμπαλης Γ. & Σια Αποφράξεις – Αποχετεύσεις (Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου 80ο ΧΛΜ) 
Super Market Χιλιομοδίου Χαράλαμπου Καλαρά 
Γαλακτοκομικά «Μανδρέκας Α.Ε.» (80 χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου) 
Αναψυκτήριο «Ο Ηλίας του 4ου» (4ο χλμ. Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών) 
Αρτοζαχαροπλαστεία «ΑΡΤΙΟΝ» 
Ζαχαροπλαστείο «Εντελβάις» (Κροκιδά 52 & Νοταρά, Κόρινθος) 
Πυροσβεστικά Είδη «Στόχος» (Λεωφόρος Αθηνών 90, Κόρινθος) 
Φαρμακείο Κακαβάκης (Κιάτο) 
Φαρμακείο Πέτρου Αγραφιώτη (Περιγιάλι) 
Υδραυλικός Λιανόπουλος Αναστάσιος 
Ψυκτικοί κ.κ. Κλεπετσάνης Δημήτρης, Καραντής Παναγιώτης 
Λογιστικό Γραφείο Βαρβιτσιώτη Παναγούλας (πλησίον Δ.Ο.Υ Κορίνθου) 
Λογιστικό Γραφείο Ανδρικόπουλου Χαράλαμπου (Λέχαιο Κορινθίας) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.