Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ" ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"

Η θεατρική ομάδα του Σταθμού στην Τέχνη σας παρουσιάζει την παράσταση "Ο θανατός σου η ζωή μου" του Αλέκου Σακελλάριου σε σκηνοθεσία Ευτυχίας Λιβανίου στίς 24, 31 Ιανουαρίου και 7, 14 Φεβρουαρίου και ώρα 8.30 μ.μ. Θα μας βρείτε επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 41 στο Λουτράκι. Κρατήσεις στο 6937106936 και 6977736813 (θέσεις θεατών:45).

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Ο Λαυρέντης, κεντρικός ήρωας του έργου είναι ένας εργατικός και τίμιος άνθρωπος που προσπαθεί να ξεφύγει από τα χρέη του αλλά τίποτα δεν του πάει καλά. Έρχεται αντιμέτωπος με τους πιστωτές του, με την αναδουλειά, με την γκρίνια της αγαπημένης του που του ζητάει επίμονα να αλλάξει επάγγελμα, με τους επιτήδειους ανταγωνιστές, αλλά και με έναν κομπιναδόρο που του υπόσχεται χρήμα με ουρά αν μετατρέψει το οικογενειακό γραφείο τελετών σε μαγαζί με ηλεκτρικά. Είναι όμως εύκολο για έναν βαθιά ηθικό άνθρωπο να πατήσει “επί πτωμάτων” για να επιβιώσει? Και είναι τελικά το χρήμα σημαντικότερο από μια καθαρή συνείδηση? 
Ο Αλέκος Σακελλάριος έγραψε μια κωμωδία ηθών σκιαγραφώντας αριστοτεχνικά τις διαφορετικές πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης για να καταλήξει πως σε ένα πόλεμο που χάνονται κάποιοι για να επιβιώσουν κάποιοι άλλοι «λεβέντες είναι μόνο οι λιποτάκτες»
Είναι μεγάλη μου χαρά που βάζω κι εγώ το «λιθαράκι» μου στο ξεκίνημα αυτής της δημιουργικής ομάδας και εύχομαι ο «Σταθμός στην Τέχνη» να είναι πάντα γεμάτος έμπνευση, δημιουργικότητα και θετική διάθεση. Σας ευχαριστώ όλους πολύ! 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Αλέκος Σακελλάριος ( 1913- 1991) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε νομική αλλά τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Εργάστηκε σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες άλλοτε ως ρεπόρτερ, άλλοτε ως χρονογράφος ή ως ευθυμογράφος και μέχρι το τέλος της ζωής του χρονογραφούσε σε εφημερίδες και περιοδικά. Από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς, ένας από τους σημαντικότερους ανανεωτές της μεταπολεμικής νεοελληνικής κωμωδίας και πολυγραφότατος στιχουργός του ελαφρού ελληνικού τραγουδιού. Έγραψε μόνος ή συνεργαζόμενος (σημαντικός του συνεργάτης ο Χρήστος Γιαννακόπουλος) περίπου 200 θεατρικά έργα, 60 κινηματογραφικά σενάρια και τους στίχους για περίπου 2.000 τραγούδια.Ο Αλέκος Σακελλάριος τιμήθηκε για όλες τις δημιουργικές πλευρές του με πολλά ελληνικά και ξένα βραβεία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 
Κείμενο: Αλέκος Σακελλάριος
Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Ευτυχία Λιβανίου
Σκηνικά: Ανδρέας Καρβουτζής
Κοστούμια: Σταθμός στην Τέχνη και Θέατρο Περιγιαλίου

ΔΙΑΝΟΜΗ
Λαυρέντης: Πάνος Δημάκης 
Τηλέμαχος: Άρης Σταύρου
Καίτη: Γιάννα Κατσαρού
Τζένη: Ευτέρπη Αποστόλου-Δημάκη
Γκανάς: Θεόδωρος Κολοβος 
Τάκης: Κώστας Τσόγκας
Αλίκη- Πελάτισσα: Αγγελική Πατσατζή
Γιατρός: Βασίλης Καλέας
Ελένη: Μαρίνα Κόλια
Κατίνα- Κυρία: Θέμις Θωμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.