Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ;

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί, στην περιοχή της Περαχώρας, κοντά στο γήπεδο, να γίνεται συχνή χρήση φόλας ή άλλων υλικών, με σκοπό την εξόντωση γατών και σκύλων.
Τα ζωάκια αυτά χάνονται άδικα, χωρίς εμφανή αιτία, απλά γιατί κάποιος ενοχλήθηκε από την παρουσία τους. Αναρωτιέμαι γιατί; Σκέφτομαι και δεν είμαι σε θέση να δώσω απάντηση για την αιτιότητα μιας τέτοιας αποτρόπαιας πράξης. 
Προφάσεις και δικαιολογίες του τύπου είναι αδέσποτα και προφανώς επικίνδυνα δεν ευσταθούν, αφού είναι υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ατόμου να έχει φροντίσει να δώσει αποτελεσματικές λύσεις, στο θέμα των αδέσποτων, σε συνεργασία με το Δήμο μας και τις φιλοζωικές εταιρείες και να μην αδιαφορεί, προκλητικά, για τα όσα αφορούν την καθημερινότητά του.
Ο σκύλος είναι το πιο αγαπητό και σεβαστό ζώο στη γη και η σχέση του με τον άνθρωπο έχει ιστορία πολλών χιλιάδων ετών, περίπου 15.000 χρόνια, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Όσο για τη δυναµική που χαρακτηρίζει τη σχέση της γάτας µε τους ανθρώπους είναι τέτοια, που όμοιά της παρατηρείται µόνο μεταξύ των ανθρώπων.
Ένα πράγμα δε σπουδάζεται στη ζωή: Να είσαι άνθρωπος! Κοντά στα ζώα, ιδιαίτερα στο σκύλο και στη γάτα, που είναι τα πλέον διαδεδομένα κατοικίδια, όμως, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος!
 
Τι είναι άραγε αυτοί, που τολμούν να δηλητηριάζουν άκακα ζώα, που δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από λίγη τροφή, ελάχιστη φροντίδα και λίγη αγάπη; Γιατί στερούν το δικαίωμα στη ζωή σε ζωάκια που το βλέμμα τους κρύβει τόση αθωότητα και μια γλυκύτητα που γαληνεύει την ψυχή;
Άνθρωποι με την ουσιαστική έννοια της λέξης δεν είναι! Απάνθρωποι, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν! Επίσης, θρασύδειλοι, αφού καλύπτονται από την ανωνυμία και το σκοτάδι της νύχτας, αγράμματοι και απολίτιστοι, χωρίς ίχνος ευαισθησίας. Κι αν φέρονται έτσι σε ανυπεράσπιστα ζώα, αν αφαιρούν τη ζωή αυτών των ζώων, χωρίς οίκτο, τι άραγε είναι ικανοί να κάνουν στους συνανθρώπους τους; Αλήθεια, πώς συμπεριφέρονται στα μέλη των οικογενειών τους; Έχουν το θάρρος να μας το πουν;
Ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που δεν διστάζουν να δολοφονούν τις γάτες και τα σκυλιά δίπλα στα σπίτια μας και δεν σκέπτονται ότι οι πράξεις τους αυτές είναι ντροπή για το χωριό μας; Ποιο το όφελός τους από αυτή τη βαρβαρότητα; Τι θα έχουν άραγε σαν δικαιολογία τη στιγμή της αποκάλυψής τους; Πόσο νομίζουν πως θα μπορούν να κρύβονται; 
ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.