Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΤΡΩΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ!

Του Κωνσταντίνου Σμιξιώτη

Ζούμε σε εποχές που οι «αναθυμιάσεις» των αρνητικών συναισθημάτων απλώνονται σαν μαύρα σύννεφα μέσα στο μυαλό και κρύβουν τον εσωτερικό ήλιο της ψυχής μας. Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο, πιο ανθρώπινο περιβάλλον αλλά ξεχνάμε ότι η εξυγίανση του εξωτερικού κόσμου ξεκινά πρώτα από μέσα μας. Δεν γνωρίζουμε ότι αυτό που βλέπουν τα μάτια είναι εικόνες που προβάλει ο εσωτερικός μας κόσμος. Αν ο κόσμος είναι αυτός που είναι,, τότε, μέσα μας πρέπει να αναζητήσουμε το γιατί.
Οι ειδικοί λένε πως το γιατρικό μιας προσωπικότητας που έχει ασθενήσει είναι η αγάπη αλλά μάλλον δε γνωρίζουν ότι η αγάπη δεν γεννιέται ούτε φυτρώνει σαν φυτό σε κάποιο χωράφι. Η αγάπη είναι ενέργεια και ρέει σ’ όλο το σύμπαν, κυκλοφορεί ελεύθερη και διαχέει κάθε ύπαρξη που είναι ανοικτή για να την υποδεχθεί αλλά ταυτόχρονα να μπορεί και να την μοιράσει. Η αγάπη στ’ αλήθεια θεραπεύει, για να βρει όμως το κανάλι του ανθρώπου ανοικτό και να τον πλημμυρίσει με την ευεργετική της ενέργεια πρέπει να προηγηθεί μια άλλη ενέργεια.
Η θεραπεία της προσωπικότητας ξεκινά με την ευγνωμοσύνη. Η αγάπη θα έρθει λίγο μετά, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς γιατί ο αχάριστος δε μπορεί να έλξει την αγάπη, δεν γνωρίζει πώς να την μοιραστεί, είναι μια δεξαμενή που έχει μάθει να παίρνει και να συγκρατεί αλλά οι συμπαντικές ενέργειες δεν επιθυμούν να αιχμαλωτιστούν. Τα πράγματα γίνονται απλά όταν ο άνθρωπος γνωρίσει του κόσμου τα μυστικά γιατί, πώς μπορεί κάποιος να νιώσει αγάπη όταν πρώτιστα δε μπορεί να νιώσει ευγνωμοσύνη; Όταν δε μπορεί να δει τίποτα θετικό σε όσα έχει κοντά του, όταν δε γνωρίζει πως ακόμη και το σκοτάδι είναι φως;
Ο άνθρωπος που δεν είναι ευχαριστημένος με όσα έχει επειδή ο νους του είναι εστιασμένος σε όσα του λείπουν, δεν επιτρέπει να τον προσεγγίσουν θετικά γεγονότα, άνθρωποι κι αντικείμενα. Είναι γεγονός ακόμη κι αν δε το γνωρίζει ή δε θέλει να το παραδεχθεί ότι, ο συγκεκριμένος άνθρωπος αγαπά με έναν ιδιοτελή όμως τρόπο, μόνο αυτά που του λείπουν, αυτά που διακαώς επιθυμεί να αποκτήσει ενώ έχει προ πολλού απαξιώσει, όλα όσα απέκτησε και βρίσκονται δίπλα του.
Το άτομο αυτό ασθενεί, είναι βαριά άρρωστο και δεν το ξέρει. Άδικα προσδοκά μια υγιή ενέργεια να κατακλύσει τον μίζερο του κόσμο. Οι θετικές ενέργειες δεν αναμειγνύονται με τις αρνητικές και για να έρθει η μια πρέπει να φύγει η άλλη. Παρατηρήστε το ακόμη κι αν συμβαίνει μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, δε γίνεται να νιώθει κάποιος δυο αντίθετα συναισθήματα ταυτόχρονα, η λέξη χαρμολύπη είναι αδόκιμη και δεν χαρακτηρίζει περιστάσεις που ταυτίζονται αλλά περισσότερο καταστάσεις που αμφιταλαντεύονται σε ελάχιστες στιγμές και μοιάζουν να συμβαίνουν μαζί αλλά η αλήθεια είναι πως η μια διαδέχεται την άλλη.
Αν θέλετε να νιώσετε όμορφα, πρέπει να φροντίσετε να διαμορφώσετε τον εσωτερικό σας κόσμο έτσι ώστε, να υποδεχθείτε το όμορφο και παρόλο που ποτέ το όμορφο δεν θα επισκεφτεί κάτι θλιβερό που αποπνέει δυσωδία, εν τούτοις, μόνιμα, στέκεται στο κατώφλι του, επειδή οι ενέργειες στροβιλίζονται αέναα γύρω από όλα κι από όλους κι είναι διαθέσιμες, αρκεί να βρεθείτε σε αρμονία μαζί τους.
Αλλάξτε τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τον κόσμο κι ο κόσμος θα αλλάξει, ναι, ο δικός σας κόσμος θα αλλάξει γιατί, ποτέ δεν θα βρεθούν όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη, με μιας, στον ίδιο κόσμο, εκτός κι αν καταφέρουν και συντονιστούν ταυτόχρονο στον ίδιο ρυθμό, πράγμα αδύνατο, αφού ο καθένας έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα. Ωστόσο, εκείνος που θα δει τα πράγματα με μια άλλη ματιά, θα διαπιστώσει πως όντως τα πράγματα έχουν κι άλλες πλευρές.
Ξεκινήστε να αναζητάτε το θετικό μέσα σε ότι παρατηρείτε, σε κάθε στιγμή που ζείτε, όσο αρνητική κι αν φαίνεται με τη πρώτη ματιά. Αναρωτηθείτε: «τι μαργαριτάρι κρύβει μέσα του αυτό που παρατηρώ;» Πείτε νοερά : «Ο κόσμος είναι όμορφος , πού βρίσκεται άραγε κρυμμένο το διαμάντι που καρτερώ;» Κατόπιν κοιτάξτε καλά γύρω σας σαν απορημένα περίεργα παιδιά που δε μπορεί να τα ξεγελάσει η φαινομενική ασχήμια του κόσμου των μεγάλων.
Πείτε δυνατά : «Όχι δε μπορεί να είναι έτσι , υπάρχει ένας καλύτερος κόσμος και τον θέλω κι αν δεν είναι διαθέσιμος τώρα θα τον φτιάξω εγώ» Αν μη τι άλλο, οι δονήσεις σας θα αλλάξουν, θα ανυψωθούν, θα γεννηθεί μέσα σας η πίστη ότι μπορείτε να αλλάξετε τον εαυτό σας , ότι είστε σε θέση να αναγνωρίσετε το ωραίο κι όταν εσείς πιστεύετε ότι υπάρχει το ωραίο, τότε το ωραίο θα σας αποκαλυφθεί., γιατί στ’ αλήθεια υπάρχει μόνο το ωραίο αλλά συχνά μας προσεγγίζει με την μορφή ενός άσχημου βάτραχου.
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τίποτε άσχημο στη πλάση. Eίναι το γούστο μας που το κάνει να μοιάζει διαφορετικό. Προσέξτε πως τα γουρούνια κυλιόνται στη λάσπη, γι αυτά ο παράδεισος τους είναι εκεί. Ακόμη κι ένας βούρκος λοιπόν, μπορεί να είναι όαση για κάποιους. Αυτό δείχνει πως, κάθε τι υπάρχει, επειδή κάποιος το ονειρεύτηκε αλλά δεν είναι απαραίτητο να ζούμε όλοι στο ίδιο όνειρο.
Μπορεί ένα άσχημο φαινόμενο να μας στενοχωρεί αλλά τίποτε δεν έρχεται με άδεια χέρια κι όταν καταφέρετε κι αποκαλύψετε τι είναι αυτό που θέλει να σας προσφέρει, τότε η αποστολή του τελειώνει ακριβώς εκεί, ο ψεύτικος μανδύας του πέφτει κι αποκαλύπτει την πραγματική του μορφή. Πρέπει να εξασκήσετε την εσωτερική σας όραση έτσι ώστε, να διακρίνει το θετικό ακόμη και μέσα στο αρνητικό κι όταν το πετύχετε αυτό, τότε, θα αρχίσετε να ανακαλύπτετε πολύτιμους λίθους στο δρόμο σας με έναν τρόπο μαγικό.
Είναι η ευγνωμοσύνη που ανοίγει τον δρόμο, είναι αυτή που στρώνει το χαλί για να έρθουν προς το μέρος σας όλα όσα δονούνται θετικά. Προσέξτε πως η μέλισσα από όποιο λουλούδι κι αν περάσει ξέρει τον τρόπο να ρουφά μόνο το νέκταρ γιατί εκείνη γνωρίζει ένα μεγάλο μυστικό: Παντού υπάρχει ουσία ικανή να την μετατρέψει σε μέλι. Αυτή η μικρή ύπαρξη μας διδάσκει την πιο μαγική συνταγή στο σύμπαν: την μετουσίωση, την πραγματική μετατροπή, την φιλοσοφική λίθο των αλχημιστών, επειδή γνωρίζει πώς να παίρνει αυτό που χρειάζεται αλλά κυρίως επειδή ξέρει ότι αυτό που χρειάζεται υπάρχει κι ας μην είναι εκ πρώτης όψεως για όλους φανερό.
Από σήμερα κιόλας ξεχάστε τα δεδομένα, ξεχάστε ότι σας χάρισαν την αναπνοή που κι αυτή την κάνετε ρηχή, ξεχάστε πως ο ήλιος ανατέλλει και δύει κάθε μέρα, άλλοι δεν είναι σε θέση να το δουν. Θυμηθείτε ότι η ίδια η ζωή είναι ένα μεγάλο δώρο που κάποιοι αγωνίζονται για να το πάρουν πίσω. Από κοντά μας φεύγει ότι δεν αγαπήσαμε πραγματικά και δεν θα έρθει τίποτε αν δεν εκπέμπουμε αγάπη, όπως κι εσείς δε θα πηγαίνατε πουθενά για να σας απαξιώνουν και να σας περιφρονούν.
Όπως κι εσείς έτσι και κάθε τι στο σύμπαν έχει νοημοσύνη κι αν είναι ενδεδυμένο με μια υλική μορφή σε τούτο το πεδίο, δεν σημαίνει ότι δεν έχει ψυχή, να μη σας ξεγελούν οι εφήμερες μορφές. Ξεχάστε όσα ξέρατε κι αρχίστε από μια σελίδα λευκή. Όλα γύρω σας έχουν ζωή κι είναι προικισμένα με αισθήσεις. Ανοίξτε την πόρτα στην αγάπη και καλωσορίστε την μέσα σας αλλά φροντίστε ο χώρος σας να είναι καθαρός, μετά δονηθείτε στο ρυθμό της κι αυτή θα εκπέμψει ένα σήμα ζωντανό σ’ όλη τη φύση, ένα σήμα μαγικό σε ότι δονείται όμοια.
Προσέξτε, να θυμάστε όταν εκείνη εμφανιστεί να μη της γυρέψετε τίποτε, δε ζητιανεύουμε ποτέ απ’ την αγάπη όπως κι εκείνη δε γυρεύει τίποτε από εμάς. Αν γυρέψει, δεν είναι η αγάπη. Απλά συντονιστείτε με τη μουσική της κι όλα τα άλλα θα συμβούν φυσιολογικά. Αυτό που θέλει να έρθει θα έρθει κι αυτό που δεν θα έρθει απλά δεν είναι συμβατό με σας, οπότε μην ανησυχείτε, να είστε σίγουροι ότι έχετε γλυτώσει από μεγάλους μπελάδες. Όταν αφήνεστε στη φύση με εμπιστοσύνη, εκείνη έχει τον τρόπο να σας προστατεύει και να σας θρέφει συνεχώς.
Ξεκινήστε από σήμερα , από τούτη τη στιγμή που το άρθρο τελειώνει. Στείλτε σκέψεις αγάπης σε ότι βρίσκεται στη ζωή σας. Οραματιστείτε ότι εκπέμπετε ένα ζωηρό ροζ φως που τυλίγει όλα όσα υπάρχουν γύρω σας ακόμη κι αν βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά , για την αγάπη δεν υπάρχουν αποστάσεις. Χαμογελάστε, νιώστε ότι η αγάπη που στείλατε επιστρέφει σε σας, ότι είστε συνδεδεμένοι με ένα κανάλι πλημμυρισμένο από ροζ φως αγάπης. Ότι κι αν αντικρύσετε τυλίξτε το με ένα ροζ σύννεφο και ζητήστε του νοερά να σας αποκαλύψει την όμορφη πλευρά του. Εμπιστευτείτε τον ανώτερο σας εαυτό και πιστέψτε ότι δεν θα έφερνε στη ζωή σας τίποτε που δεν θα αποβεί στο τέλος ωφέλιμο για την εξέλιξη σας. Πιστεύοντας σ’ Αυτόν πιστεύετε σε σας, και τότε εσείς κι Αυτός θα είστε Ένα.
Μην πτοείστε, μην απογοητεύεστε αν κάποιος προσπαθήσει να σας κοροϊδέψει, στείλτε του την αγάπη σας κι απομακρυνθείτε από κάθε τι που προσπαθεί να σας σύρει χαμηλά. Να θυμάστε ότι τα θαύματα βρίσκονται στα ψηλά, πρέπει να «ανεβείτε» για να τα αποκτήσετε, μη περιμένετε να «πέσουν» εκείνα χαμηλά. Η ευγνωμοσύνη θα σας ανυψώσει και θα σας αποζημιώσει γιατί είναι ο συμπαντικός πολλαπλασιαστής.
Έτσι, μεταμορφώνουμε σταδιακά την προσωπικότητα μας και μόνο μετά απ’ αυτή την πρακτική θα μπορέσουμε να έλξουμε στη ζωή μας το θετικό. Τότε δε χρειάζονται μαγικά φίλτρα και απόκρυφες συνταγές. Η δύναμη της σκέψης μας θα είναι αρκετή, επειδή έχουμε φορτίσει θετικά τον εσωτερικό μας μαγνήτη. Μάθετε να λέτε πάντα όταν ξυπνάτε «Καλημέρα, σ’ ευχαριστώ» δε χρειάζεται να ξέρετε τον λόγο, Εκείνος γνωρίζει και καταλαβαίνει κι αργότερα θα το κατανοήσετε κι εσείς.
Η ζωή θα σας αποκαλύψει τα μυστικά της, όταν μάθετε να εκτιμάτε κάθε τι, όταν μπορέσετε να διακρίνετε το μάθημα μέσα σε μια δοκιμασία κι όχι την τιμωρία σε μια ποινή. Να γίνετε εραστές της ζωής ακόμη κι όταν δε σας δείχνει τα προικιά της. Σας προσκαλεί να κλεφτείτε μαζί της, για να μη σας παντρέψουν με τη βία, με έναν ανεπιθύμητο γαμπρό.

http://enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.