Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΟΥ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος 
  • Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016, γήπεδο Σοφικού ''Γεώργιος Βάσσης''
  • Αετός Αγγελοκάστρου - Α.Ο.Περαχώρας: 0-2 
Ο Αθλητικός Όμιλος Περαχώρας επικράτησε του Αετού Αγγελοκάστρου, με σκορ 2-0, στο γήπεδο "Γεώργιος Βάσσης'' του Σοφικού. Και τα δύο γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, κατά το οποίο η ομάδα της Περαχώρας παρουσίασε ένα διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο.
Ο προπονητής Θανάσης Θώδης (Παυλάρας) πραγματοποίησε και τις τρεις αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Κι αυτό γιατί στο α΄ ημίχρονο η εικόνα της ομάδας της Περαχώρας ήταν αγνώριστη και απογοητευτική, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στους φιλάθλους της, που την ακολούθησαν στο Σοφικό. Ασύνδετη, χωρίς πειθαρχία και συγκεκριμένη τακτική, κινήθηκε σπασμωδικά προς τα αντίπαλα δίκτυα, χωρίς ουσία και αποτέλεσμα
 
Το πρώτο σουτ, από τους φιλοξενούμενους, έγινε στο 36ο λεπτό από τον Ντάνιελ ΘΕΟΔΩΡΙ. Αντιθέτως δύο καλές ευκαιρίες παρουσιάστηκαν στους γηπεδούχους, στο 22ο και στο 38ο λεπτό του α΄ ημιχρόνου, οι οποίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες.
Στο β΄ ημίχρονο, οι παίκτες της Περαχώρας ξεκίνησαν δυνατά, επιδιώκοντας το γκολ. Στο 53ο λεπτό χάθηκε η πρώτη ευκαιρία από τον Δημήτρη Κόντη. 

Ακολούθησε το πρώτο γκολ της Περαχώρας, με κεφαλιά του Διέγκο (Μιχάλης) ΤΣΑΑΒΑ, μετά από καλά κτυπημένο φάουλ του Άρη Παπανικολάου, στο 59ο λεπτό.
Εννέα λεπτά αργότερα ο Παναγιώτης ΚΟΝΤΗΣ σούταρε, από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

 
Το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους διατηρήθηκε όταν ο τερματοφύλακας Χρήστος ΝΙΚΟΛΟΥ κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο 85ο λεπτό, πραγματοποίησε θεαματική και σωτήρια απόκρουση, σε κεφαλιά παίκτη των γηπεδούχων, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ, με εκτίναξη στη δεξιά γωνία του γκολπόστ του. 
Στο 89ο λεπτό του αγώνα διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, 2-0, με ωραίο πλασέ του Παναγιώτη ΚΟΝΤΗ.
Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν βελτιωμένοι και ανώτεροι, αγωνιστικά, σε σχέση με το παιχνίδι του α΄ γύρου, που είχε λήξει με σκορ 7-0, στο γήπεδο της Περαχώρας. Κάτι που οφείλεται σε πέντε πρόσφατες μεταγραφές παικτών, όπως είπε ο πρόεδρος της ομάδας

 
Σωστές οι αποφάσεις του διαιτητή κ. Ιωάννη ΡΟΥΤΣΗ, όπως και οι υποδείξεις των δύο βοηθών των κ.κ. Γιάννη ΚΟΛΛΙΑ και ΜΠΑΛΛΙΟΥ.
Όμως, ο κ. Ρούτσης δεν υπήρξε αντικειμενικός σε δύο περιπτώσεις. Στο 75ο λεπτό έδειξε κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Ν. ΚΑΡΒΟΥΝΗ, για διαμαρτυρία. Όμως ο τερματοφύλακας συνέχισε να διαμαρτύρεται έντονα προς το διαιτητή λέγοντάς του, μεταξύ των άλλων: «όταν εγώ έπαιζα μπάλα, εσύ ήσουν στην κούνια ακόμη. Άντε φύγε από εδώ», με αποτέλεσμα ο διαιτητής να του απαντήσει: «Πήγαινε στο τέρμα σου, γιατί αλλιώς θα σε στείλω να κάνεις μπάνιο».
Στο 89ο λεπτό, μετά την επίτευξη του δευτέρου γκολ, ο παίκτης των γηπεδούχων Ι. ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ κινήθηκε απειλητικά εναντίον του ποδοσφαιριστή των φιλοξενουμένων Σπύρου Ι. ΛΟΓΟΘΕΤΗ, επειδή πανηγύρισε το γκολ. Ο Διαιτητής το αντελήφθη και προχώρησε σε συστάσεις. Ο προαναφερόμενος παίκτης των γηπεδούχων δεν υπάκουσε και συνέχισε τις προσπάθειές του, με λόγια και χειρονομίες, να πλησιάσει τον παίκτη των φιλοξενουμένων, με την ανοχή του διαιτητή, αφού ο διαιτητής δεν προέβη στη δέουσα, για την περίπτωση, ενέργεια.  

Ο διαιτητής κ. Ρούτσης (αριστερά) συνομιλεί με το βοηθό του κ. Κόλλια
Η ανοχή του διαιτητή, είχε σαν αποτέλεσμα ο Ι. ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ να κινηθεί, προκλητικά, εναντίον των φιλοξενουμένων, αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης από το διαιτητή. Ευτυχώς η σύρραξη αποτράπηκε με την παρέμβαση παραγόντων της ομάδας των γηπεδούχων. Οι ενέργειες αυτές δεν τιμούν το Κορινθιακό ποδόσφαιρο και το περιστατικό δεν αναφέρεται στο φύλλο αγώνα (το σχετικό video είναι στη διάθεση της Ε.Π.Σ. Κορινθίας).
Αντιθέτως, ο κ. ΡΟΥΤΣΗΣ εξάντλησε όλη του την αυστηρότητα όταν, στο 78ο λεπτό, απέβαλε, με δεύτερη κίτρινη, τον παίκτη των φιλοξενουμένων E. QENTRO, ο οποίος δέχθηκε, αρχικά, κίτρινη κάρτα, μετά από υπόδειξη του βοηθού κ. Γ. ΚΟΛΛΙΑ, για αντιαθλητικό μαρκάρισμα και στη συνέχεια ο παίκτης κινήθηκε προς τον κ. ΚΟΛΛΙΑ, ρωτώντάς τον, με έντονο ύφος, «τι έκανα».                      

Ο Αντιπρόεδρος του Αετού Αγγελοκάστρου κ. Μιχάλης Μποζίκης με τον Πρόεδρο Πατέρα Γεώργιο

Ο Πατήρ Γεώργιος με τον, ηλικίας 46 ετών, ποδοσφαιριστή της ομάδας Ν. Κατζένη
Αξίζει να αναφερθεί ότι Πρόεδρος της ομάδας Αετός Αγγελοκάστρου είναι ο Πατήρ Γεώργιος, ο οποίος, μετά τη λήξη του παιχνιδιού, σε ερώτησή μας, γιατί ένας ιερωμένος ασχολείται με το ποδόσφαιρο, μας είπε: «Είναι δύσκολο. Όμως είναι και χρέος μου. Εκτός από τα πνευματικά, τα λειτουργικά και ο,τιδήποτε άλλο χρειάζεται, στην κοινωνία του Αγγελοκάστρου και του κάθε χωριού, σαν εφημέριος,  να έχω, πρέπει να κοιτάξω και το θέμα των παιδιών. Έστω και μ΄αυτόν τον τρόπο. Επειδή δεν υπάρχουν κι άλλοι. Στο δικό μου χωριό δεν υπήρχαν άλλοι. Κι αναγκάστηκα να κρατήσω τις ισορροπίες με τα μικρά παιδιά. Με τη βοήθεια του Θεού να έχουμε παράδειγμα και για άλλους κι ας μην είναι ιερωμένοι. Γιατί καλύπτουμε πάρα πολλά θέματα. Ηθικά και κοινωνικά. Και θα συνεχίσουμε».
                    
Από αριστερά: Ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Περαχώρας Δημήτρης Βασιλείου με τον προπονητή Θανάση Θώδη,  τον Βασίλη Βασιλείου, το Γενικό Γραμματέα Κοσμά Θεμέλιο και τον Ανδρέα Μπολέτη
Σε ερώτησή μας για τον αγώνα ο Πατήρ Γεώργιος, μεταξύ των άλλων, μας είπε: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι η νίκη. Είναι ο καθαρός και σωστός αγώνας. Πρέπει να ξέρεις να χάνεις και να ξέρεις και να κερδίζεις».               
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι, ο τερματοφύλακας του Αετού Αγγελόκαστρου αγωνίζεται σε ηλικία 47 ετών και ο ποδοσφαιριστής της ιδίας ομάδας Π. ΚΑΤΖΕΝΗΣ, σε ηλικία 46 ετών. 
Στο βαθμολογικό πίνακα της Γ1 κατηγορίας προηγείται ο Α.Ο. Ρομά, με 36 βαθμούς, έχοντας πετύχει 43 γκολ και δεχτεί 5, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Αστέρας Κορίνθου με 33 βαθμούς, έχοντας πετύχει 29 γκολ και δεχτεί 4, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Α.Ο. Περαχώρας, με 32 βαθμούς, έχοντας πετύχει 39 γκολ και δεχτεί 7. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.