Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΗΛΙΘΙΟΙ !

Της Μαρίας Χωριανοπούλου*
MNHMONIO-YPOTAGHS
Η χώρα βαδίζει στην ολοκληρωτική διάλυση και φτωχοποίηση. Το εισόδημα των Ελλήνων έχει κατακρημνιστεί, η φοροδοτική τους ικανότητα έχει ξεπεράσει τα όρια τους, οι συντάξεις έχουν ήδη περικοπεί 11 φορές, η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο προ πολλού.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, εξαφανίστηκαν από τον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας περίπου 229.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και απωλέσθησαν περί τις 700.000 θέσεις εργασίας, κατά την περίοδο 2008-2014 http://goo.gl/BGm2Ly
Από το 2009, στον κλάδο του εμπορίου, καταγράφεται πολύ μεγάλη πτώση του κύκλου εργασιών σε όλες τις συνιστώσες του (λιανικό -26,2%, χονδρικό -37,1% και αυτοκίνητα -61,9%) -δείτε δημοσίευμα της Huffington Post τον Απρίλιο του 2015 http://goo.gl/ltUHqz Και πως να μην γίνει βέβαια αυτό όταν έχει εξανεμιστεί η αγοραστική ικανότητα των Ελλήνων και από την άλλη, εκτός από την ετήσια φορολογία, οι επιχειρήσεις πληρώνουν 100% προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά!!
Η ανεργία καλπάζει σε ύψη δυσθεώρητα, έχουμε φθάσει στο σημείο να έχουμε θλιβερή…πρωτιά! Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τον Οκτώβριο του 2015 η ανεργία στην Ελλάδα ήταν στο 24,5%! Με τα νέα στατιστικά που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΟΣΑ, η Νότια Αφρική έχει τη μεγαλύτερη ανεργία στον πλανήτη, ανάμεσα στα κράτη που μετρώνται από τον Οργανισμό, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η χώρα μας!! Σχετικά με τα μακροχρόνια διαστήματα ανεργίας, η Ελλάδα, κατά με τον ΟΟΣΑ, βρίσκεται στην τελευταία θέση, παγκοσμίως!!! http://goo.gl/nhu9Tg
H φυγή των νέων Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό είναι συνεχής, απρόσκοπτη. Οι πολίτες έχουν συμβάλει οικονομικά με τους φόρους τους για να σπουδάσουν αυτοί οι άνθρωποι και τώρα εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς τους καταρτισμένους νέους αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα που τους ανέθρεψε, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο εξωτερικό.
Μία άλλη έρευνα που προκαλεί σοκ είναι αυτή που διενήργησε ο Συνήγορος του Πολίτη στην Κυψέλη, τα Άνω Πατήσια, τον Αγιο Παντελεήμονα, τη Νίκαια, το Πέραμα και την περιοχή του Ρέντη. Από το σπίτι απουσιάζουν πλέον τα στοιχειώδη, όπως η θέρμανση και το ζεστό νερό. Το 17% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι διακόπηκε η ηλεκτροδότηση ή η υδροδότηση της οικίας τους λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών. Το 45,5% αυτών ανέφερε ότι η διακοπή πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον δύο φορές. Επίσης, ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες έχει αναγκαστεί να προβεί σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ ή την ΕΥΔΑΠ.
Ένας στους πέντε συμπολίτες μας στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής απευθύνεται στα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία, ενώ τρεις στους δέκα ζουν χωρίς θέρμανση ή ακόμη και σε ζεστό νερό, ενώ για το 23% όσων διαμένουν σε πολυκατοικία το καλοριφέρ έχει να λειτουργήσει από το 2010! http://goo.gl/FJi9BX και http://goo.gl/hKEMzF (δείτε το διάγραμμα).
Επιπλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ακόμη σοβαρότατο πρόβλημα, αυτό του προσφυγικού. Χιλιάδες επί χιλιάδων μεταναστών εισρέουν καθημερινά στη χώρα με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν την εθνική οικονομία και να δημιουργούν αρνητική εικόνα για τον τουρισμό στα νησιά. Η Ελλάδα με το Δουβλίνο ΙΙ έχει καταντήσει να γίνει η «χαβούζα» της Ευρώπης. Όταν σε λίγους μήνες οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης θα κλείσουν τα σύνορά τους στους μετανάστες, όλοι αυτοί οι δυστυχισμένοι άνρθωποι θα εγκλωβιστούν στη διαλυμένη χώρα μας.
Και το άκρον άωτον…. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η οποία έχει βαφτιστεί σε «επένδυση»!! Μόνο πρόσφατα (ξε)πουλήθηκαν αντί ελαχίστου αντιτίμου 14 περιφερειακά αεροδρόμια και ο ΟΛΠ.
Οι πολιτικοί μας μοιάζουν σαν να μην καταλαβαίνουν ότι συντελείται μία εθνική καταστροφή, μία εθνική γενοκτονία και επιμένουν πεισματικά στην αποτυχημένη συνταγή του μνημονίου. Το ειρωνικό είναι ότι κατηγορούν τους Έλληνες ότι διορίστηκαν στο δημόσιο και απομύζησαν το κράτος, ξεχνούν όμως να μας πουν ότι αυτό είναι δικό τους έργο για να συνεχίσουν να εκλέγονται απρόσκοπτα και να έχουν συνεχή πρόσβαση, γενεές επί γενεών, στη νομή της εξουσίας.
Υπάρχει όμως ένα παράδειγμα προς μίμηση σε μία συνεχώς αναπτυσσόμενη χώρα, την Ινδία. Εκεί ο Ινδός πρωθυπουργός για να ενισχύσει την μικρομεσαία τάξη των Ινδών και να δώσει κίνητρα για τη δημιουργία start ups, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα δημιουργίας start ups μέσω εφαρμογής στο κινητό –για την αποφυγή της γραφειοκρατίας-, έκπτωση στην κτήση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος για τρία χρόνια (δείτε το infographic)

ινδια1
Η χώρα χάνεται, ίσως χάθηκε… Κύριοι πολιτικοί έχετε μία τελευταία ευκαιρία για να μην δώσετε την εντύπωση ότι είστε ρατσιστές κατά των Ελλήνων. Βρείτε εφαρμόσιμες λύσεις, αναζητήστε συμμάχους σε ολόκληρο τον κόσμο, μειώστε τα προκλητικά σας προνόμια, σκύψτε το κεφάλι στους ανθρώπους, όχι στους αριθμούς. Ο χρόνος τελείωσε…

*Δημιουργός - Διαχειριστής iThesis

Πηγή: ithesis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.