Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΑΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ 3 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Το βαθύ μπλε του Αιγαίου σε 2 ήσυχες και πανέμορφες παραλίες, 3 ώρες από την Αθήνα (Drone Video)


Χρήστος Δεμέτης

Mια μαγευτική πτήση πάνω από δύο ήσυχες παραλίες με υπέροχα νερά στη Νότια Εύβοια, στην περιοχή της Καρυστίας.
Εντοπίστε το ναυάγιο που βρίσκεται μπροστά από την παραλία Ποτάμι. Απολαύστε τα χρώματα του ελληνικού καλοκαιριού και το βαθύ μπλε του Αιγαίου. Αξιοσημείωτη είναι η μεγάλη διαύγεια ορατότητα του νερού που σας επιτρέπει να δείτε ακόμα και σε βάθος 10 μέτρων από ψηλά.
Η παραλία Ποτάμι είναι μια από της δημοφιλέστερες της Νοτίου Ευβοίας και η μεγαλύτερη παραλία του Καβοντόρου. Η περιοχή πήρε το όνομά της από το ποτάμι που διασχίζει το χωριό Πλατανίστος φτάνοντας μέχρι την ομώνυμη περιοχή. Η παραλία είναι αμμώδης στο μεγαλύτερο μέρος της ενώ σε κάποια σημεία έχει βοτσαλάκια. Το μήκος της εκτείνεται στο 1 χμ. Είναι μη οργανωμένη αλλά κοντά υπάρχουν ταβέρνες οι οποίες μπορούν να εφοδιάσουν τον επισκέπτη με τα απαραίτητα.
Διαδρομή: Υπολογίστε περίπου 130 χλμ. από τη Χαλκίδα. Διαδοχικά περνάτε από Βασιλικό, Ερέτρια, Αμάρυνθο, Αλιβέρι, Λέπουρα, Κριεζά, Ζάρακες, Στύρα, Παραδείσι και τέλος το χωριό του Αγίου Δημητρίου. Τα τελευταία 1-2 χιλιόμετρα μόνο, είναι χωματόδρομος. Ακτοπλοϊκώς: Ραφήνα - Μαρμάρι διάρκεια 60 λεπτά. Μαρμάρι - Κάρυστος 12 χλμ. Κάρυστος - Πλατανιστός 25 χλμ.
Λίγο μετά το Ποτάμι, βρίσκεται ο κόλπος του Λιναρίου, μια απέραντη ακρογιαλιά μέσα σε ένα άγονο τοπίο. Η περιοχή αποτελεί παράδεισο των κατασκηνωτών μιας και δεν μαζεύει πάρα πολύ κόσμο. Στο Λινάρι μπορείτε να συνεχίσετε με σκάφος ή με 4x4. Το παραπάνω βίντεο drone είναι κατατοπιστικό για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.

Πηγή βίντεο drone: haanity
Πηγή: http://news247.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.