Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Η αυλαία του διημέρου των εκδηλώσεων, που διοργάνωσε ο Προοδευτικός Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Περαχώρας (Π.Ε.Μ.Σ.Π.), άνοιξε το Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017, με το ''ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ'', το οποίο στέφθηκε με επιτυχία, αφού το θέαμα ικανοποίησε απόλυτα τους θεατές.
Η Ιστορική Πλατεία των Ταξιαρχών, η οποία  είναι συνδεδεμένη με την πολιτιστική κληρονομιά του χωριού μας, ζωντανεύει κάθε χρόνο την παράδοση, φιλοξενώντας παραδοσιακούς χορούς απ΄ όλη την Ελλάδα. Γι΄αυτό και έχει χαρακτηριστεί η Πλατεία της Παράδοσης της Περαχώρας.
Την πρώτη ημέρα του προγράμματος συμμετείχαν, με παραδοσιακές φορεσιές, χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Βασιλείου Κορινθίας, καθώς και του Χορευτικού και Πολιτιστικού Εργαστηρίου ''Χοροπατήματα''.
Παρόντες ο Εφημέριος του χωριού μας, Πατέρας Τσαμπίκος Π. Πετρόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Λάκης Παπαφωτίου και Γιώργος Πετρίτσης, ο Αντιδήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Τάσος Σακελλαρίου, ο Πολιτευτής κ. Χρήστος Δημητρόπουλος, Εκπρόσωποι Φορέων και Τοπικών Συλλόγων.
Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017, το πρόγραμμα συνεχίζεται με τη μουσικοχορευτική παράσταση ''ΚΟΥΚΛΟΜΟΡΦΕΣ'', επίσης στην Πλατεία Ταξιαρχών και ώρα 21:00΄.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας κ. Φίλιππας Θυμής ανακοίνωσε ότι η Ιστορία της Περαχώρας μεταφέρεται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, την 19η Αυγούστου 2017.   
Το παιδικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας παρουσίασε χορούς από την Ήπειρο


Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Βασιλείου Κορινθίας


Χορευτικό και Πολιτιστικό Εργαστήρι τα ''Χοροπατήματα''


Το εφηβικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας παρουσίασε χορούς από τη Ζάκυνθο









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.