Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ!

5 λόγοι που οι δυνατοί άνθρωποι καταλήγουν να έχουν πολύ δύσκολες σχέσεις.
Πολλοί πιστεύουν ότι οι δυνατοί άνθρωποι δεν δυσκολεύονται να κάνουν μια τέλεια σχέση. Αλλά αυτό δεν ισχύει, έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα, οι δυνατοί άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη δυσκολία στις σχέσεις από τους άλλους. Ποιο είναι το πρόβλημα;
Οι ψυχολόγοι και οι ειδικοί σχέσεων το έχουν ψάξει και ανακάλυψαν τους εξής λόγους:

1. Οι δυνατοί έχουν αυτό που θέλουν όλοι, αλλά λίγοι μπορούν να προσφέρουν.
Οι δυνατοί άνθρωποι έχουν αυτοπεποίθηση, ξέρουν τον εαυτό τους και είναι συναισθηματικά ευφυείς. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πολύ ελκυστικά – ειδικά σε όσους δεν τα έχουν. Έτσι, ένας δυνατός άνθρωπος γίνεται μαγνήτης για ανθρώπους που δεν έχουν να του προσφέρουν τίποτα.
Αυτό είναι πρόβλημα, γιατί στην βάση κάθε σχέσης βρίσκεται η ανταπόδοση. Καθένας πρέπει να μπορεί να παρέχει κάτι που θέλει ο άλλος. Αν τα πλεονεκτήματα είναι μονόπλευρα, αυτός που δίνει δεν αισθάνεται αγάπη.

2. Οι δυνατοί άνθρωποι συχνά αναπτύσσουν δύναμη μέσα από τραυματικές εμπειρίες της παιδικής τους ηλικίας.
Όλοι έχουμε την τάση να αναζητάμε – και να μας αναζητούν – ανθρώπους που μας θυμίζουν αυτούς που μας μεγάλωσαν. Αυτό σημαίνει καταστροφή για ένα δυνατό άνθρωπο που έχτισε την δύναμη του ως αντίδραση στην παιδική κακοποίηση.
Σύμφωνα με ψυχολόγους, αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια παρόρμηση να επαναλαμβάνουν την τραυματική τους εμπειρία βρίσκοντας συντρόφους που την προκαλούν. Είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης. Φυσικά, αυτό είναι πολύ δύσκολο, ειδικά επειδή το άτομο ψάχνει να βρει ένα κλείσιμο και όχι την αγάπη.

3. Οι δυνατοί άνθρωποι (ειδικά οι γυναίκες) είναι μαγνήτες των ψυχοπαθών.
Φαίνεται παράξενο. Αλλά σύμφωνα με την Donna Andersen, την ιδρύτρια του LoveFraud, μια σελίδα για τους ψυχοπαθείς και τα ραντεβού, είναι αλήθεια.
«Το γεγονός ότι μια γυναίκα που είναι δυναμική, φιλόδοξη και έχει μια ισχυρή δουλειά μπορεί να κάνει σχέση με ένα ψυχοπαθή, εκπλήσσει πολλούς, αλλά αυτές τις γυναίκες συχνά τις φοβούνται οι “κανονικοί” άντρες και δεν τις πλησιάζουν», λέει.
Μην ξεχνάτε ότι ένας δυνατός άνθρωπος και ένας ψυχοπαθής έχουν κοινά. Είναι και οι δύο έξυπνοι, σίγουροι και μεθοδικοί. Η διαφορά φυσικά είναι ότι ο ψυχοπαθής δεν εκτιμά τα συναισθήματα. Μπορεί να συντρίψει έναν δυνατό άνθρωπο.

4. Οι δυνατοί άνθρωποι υπερεκτιμούν την ικανότητα τους να αλλάξουν τους άλλους.
Ένας δυνατός άνθρωπος δίνει παραπάνω ευκαιρίες στους άλλους. Φυσικά, αυτό τον κάνει πιο δημοφιλή. Τελικά, αυτό οδηγεί σε εκνευρισμό και για τις δύο πλευρές. Το ότι κάποιος είναι δυνατός, δεν σημαίνει ότι μπορεί να καθοδηγεί την ζωή του άλλου.

5. Μερικές φορές, οι δύσκολες σχέσεις έχουν μαθήματα που τις κάνουν να αξίζουν τον κόπο
Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές ένας δυνατός άνθρωπος χρειάζεται μια δύσκολη σχέση. Ίσως το σύμπαν να θέλει να τον βοηθήσει να πάει τον σύντροφο του πιο ψηλά. Ίσως πρέπει να μάθει τι θα πει ταπεινότητα. Ίσως αυτή η σχέση να τον κάνει ακόμα πιο δυνατό μακροπρόθεσμα.
Οι πιθανότητες είναι άπειρες. Αλλά όπως είπε ο John Lennon, “Δεν μπορείς να πας κάπου που δεν είναι γραφτό να πας”.

Πηγή: fanpage.gr, https://newsone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.