Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ: ''ΕΜΠΝΕΟΜΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ''! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος
  • Λουτράκι, Waves Club, 2 Ιουλίου 2017
Η Χριστίνα Αλεξίου στο εκθεσιακό της περίπτερο 

Συναντήσαμε την Χριστίνα Αλεξίου -εργάζεται συστηματικά ως γραφίστρια- στο δικό της περίπτερο, που είχε στολίσει με χειροποίητες δημιουργίες της. Ήταν ένα από τα πολλά, που είχαν τοποθετηθεί στον εκθεσιακό χώρο, που είχε παραχωρήσει το Waves Club, στο Λουτράκι, την Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017.

Μας υποδέχτηκε χαμογελαστή και πρόσχαρη και με ιδιαίτερη ικανοποίηση μας έδειξε τις εντυπωσιακές δημιουργίες της, με την επωνυμία ''poua stories''.  

 
Μέχρι εκείνη τη στιγμή γνωρίζαμε ότι η οικογένεια Μαρίας και Κώστα Αλεξίου, που διατηρεί λογιστικό γραφείο  στο Λουτράκι, είχε εκπρόσωπο μόνο στο χώρο του θεάτρου. Την Μαργαρίτα Αλεξίου, η οποία έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και έχει αποσπάσει ευμενή σχόλια, είτε για την ερμηνεία ρόλων σε θεατρικές παραστάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου είτε για την ευγένεια και απλότητα του χαρακτήρα της.
Όμως, κατά τη συνάντησή μας, διαπιστώσαμε ότι η Χριστίνα Αλεξίου, με την αποκλίνουσα φαντασία της και τη δημιουργική της σκέψη συνδέει, με θαυμαστό τρόπο, παρελθόν και παρόν και ότι αποτελεί επίσης άξια εκπρόσωπο του οικογενειακού καλλιτεχνικού εποικοδομήματος.

Ζητήσαμε, από τη Χριστίνα Αλεξίου, να μας μιλήσει για τα έργα που είχε εκθέσει. Αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και μάς απάντησε, για τη διαδικασία παραγωγής των προσωπικών εκθεμάτων της''Γίνεται με την τεχνική του ψηφιακού κολάζ, είναι προϊόν φαντασίας, συνδυάζοντας άσχετες, μεταξύ τους εικόνες και βγαίνει ένα, όσον αφορά τα δικά μου μάτια, αρμονικό αποτέλεσμα. Ήθελα, απλά, οι εικονογραφήσεις μου να μπουν πάνω σε κάποιο χρηστικό αντικείμενο, κυρίως σε γυναικεία αξεσουάρ και κάπως έτσι ξεκίνησε η όλη ιδέα''.
  

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την πηγή έμπνευσής της και μας είπε:  ''Εμπνέομαι, κατά κύριο λόγο, από παλιές εποχές. Μού χτυπάνε κάποιες χορδές μέσα στον εσωτερικό μου κόσμο και προσπαθώ παλιές φωτογραφίες να τις φέρω με ένα νέο τρόπο στο σήμερα, επικολλώντας αυτές τις φωτογραφίες σε βεντάλιες, τσαντάκια για βόλτα, τσάντες για καθημερινές ασχολίες, πορτοφολάκια, μπλουζάκια και έπεται και συνέχεια. Είμαι ιδιώτης και εκθέτω τα έργα μου περιστασιακά, σαν χόμπι, γιατί με γεμίζει δημιουργικά''.

Φεύγοντας, της ευχηθήκαμε να εξακολουθήσει να ασχολείται με το χόμπι της, προσθέτοντας συνεχώς χειροτεχνίες με φαντασία, γούστο και μεράκι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.